Potresna priča / Spasili psa nakon što su ga pronašli sa strujnom ogrlicom. Morali ga vratiti vlasnicima?

Image

Užasni zvuci cviljenja uznemirili su i ostale životinje, a kada je Marko pronašao psa izmučenog sa strujnom ogrlicom morao je brzo reagirati i spasiti jadnu životinju

3.1.2023.
17:00
VOYO logo

„Ovce su se uznemirile na ispaši, to nikad nisam vidio, bio je to toliko strašan zvuk. Zvuk cviljenja bio je užasan. U prvi tren nismo znali odakle cviljenje dolazi. A onda smo se šokirali“, govori nam to Marko Radanović iz Sinja koji je jučer poslijepodne spasio psa kojeg je zatekao u stravičnim mukama.

Kaže da je bilo oko 16 sati kad su on i supruga krenuli za zvukom cviljenja i ubrzo u svom dvorištu našli štenca s ogrlicom oko vrata koja je proizvodila strujne udare. Životinja je patila od bolova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Pas je bio izmučen, lovački i uspio je preskočiti zid visok dva metra. Toliko je bio bio pod šokom. Jadna životinja tražila je utočište“, kaže pa dodaje da je nevjerojatno da je životinja našla snage da preskoči toliki zid.

Njihova obitelj ima četiri psa i ovo je za njih bilo posebno šokantno. U toj situaciji jedino što je njemu i njegovoj supruzi bilo na pameti je kako spasiti izmučenu životinju pa su sami pokušali skinuti ogrlicu. No Marka je, kaže nam, struja iz ogrlice stresla nekoliko puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bili smo toliko šokirani da smo u prvi mah vadili sve alate s kojima smo pokušavali skinuti ogrlicu, u prvi tren nismo ni primijetili da postoji remen pa se ona jednostavno otkopča. Toliko je to strašno sve bilo za nas ", govori Marko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže nam da se takve ogrlice inače koriste se za dresuru pasa, a pomažu lovcima da lakše kontroliraju pse tijekom lova. "Ta količina struje zasigurno nije bila bezopasna, a da je samo duže ostala na njemu, vjerojatno bi i uginuo", dodao je Marko.

Nakon što je spasio nesretnu životinju nazvali su policiju i o svemu ih obavijestili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marko i njegova supruga tvrde da sinjska policija „nije bila pretjerano uznemirena slučajem“, a s obzirom da je pas imao GPS uređaj na ogrlici, ubrzo su kontaktirali vlasnika ovog šestomjesečnog psa.

Govore nam da su im iz policije rekli da je "ogrlica zakonom dopuštena" te da pas smije nekažnjeno biti vraćen vlasniku, ali će ogrlica biti oduzeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovakva situacija obitelj Radanović duboko je potresla te kažu kako bi voljeli da se ljudi za vlastite ljubimce malo više brinu.

"Ako ne krenemo od brige za životinje, kako možemo očekivati da će svijet biti bolje mjesto za nas?", pita se Marko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz udruge Prijatelji životinja smatraju da policija treba podnijeti kaznenu prijavu protiv počinitelja s obzirom da je počinjeno kazneno djelo mučenja životinja.

"Ukoliko je počinitelj bio u stanju koristiti takvu ogrlicu i dovesti psa do razine tolike patnje, vrlo je vjerojatno i da na druge načine zlostavlja pse i drži ih u neprimjerenim uvjetima", navode iz Udruge te smatraju da psi trebaju biti članovi obitelji, a ne robovi i sredstva iživljavanja pojedinaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O samom slučaju upitali smo i policiju koja je bila na mjestu događaja te su provjerili cijelu situaciju. Utvrdili su kako nema nikakvog prekršajnog postupka, ali će o slučaju svakako obavijestiti lovačko društvo grada Sinja.

Kontaktirali smo vlasnika psa te upitali u kakvom je stanju sada pas, a odgovore ćemo prenijeti kada ih dobijemo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike