pojačan ulični program /

Opet problemi za Špancirfest: ove godine nema pozornice na Starom gradu

Image
Foto: TZ Grada Varaždina

Ove je godine Turistička zajednica odlučila da neće trošiti novac koji nema kao što je to bio slučaj proteklih godina

6.4.2017.
15:59
TZ Grada Varaždina
VOYO logo

Prošli je tjedan gradonačelnik GoranHabuš na izvanrednoj konferenciji za medije naveo kako je ovogodišnje održavanje Špancirfesta upitno, zbog proračuna koji nije izglasan te zbog nemogućnosti potpisivanja Zaključka za korištenje javnih površina grada bez naknade, piše Varaždinski.rtl.hr.

Danas su u Gradskoj vijećnici Goran Habuš i direktorica Turističke zajednice grada Varaždina JelenaToth potvrdili kako će se 19. Špancirfest ove godine ipak održati, od 18. do 27. kolovoza.

Naime, Ministarstvo je dalo dozvolu da se potpiše Zaključak o ustupanju javnih površina grada Varaždina Turističkoj zajednici za vrijeme trajanja Špancirfesta bez nakanade, nekoliko dana prije i nekoliko dana poslije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez tog dokumenta daljnja organizacija Špancirfesta ne bi se mogla nastaviti. 

- Postojala je opasnost da se jako zakomplicira održavanje 19. Špancirfesta, no Ministarstvo je dalo dozvolu da potpišem Zaključak o ustupanju javnih površina grada. Tim je potezom Špancirfest spašen, jer se mogu potpisati ugovori sa sponzorima, izvođačima i izlagačima - rekao je Habuš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove je godine Turistička zajednica odlučila da neće trošiti novac koji nema kao što je to bio slučaj proteklih godina.

S obzirom da je prošle godine ostvaren veliki minus od 760 tisuća kuna na Špancirfestu, ove će se godine dogoditi neke promjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo