ZBOG SNIMKE UŽIČKOG KOLA / Šokirana majka izbačene kadetkinje: 'U suzama mi je ispričala cijeli slijed događaja. Vrši se velika hajka, imamo velikih problema'

'S tim se pomiriti neću, dok se ne sazna prava istina i dok se ne zadovolji pravda. Pokrenula sam i peticiju', kaže

26.7.2021.
23:01
VOYO logo

Lokalni kafić, stol pun pića i četvorica policajaca, a među njima i načelnik policijske postaje Slatina. Fotografirani su 29. lipnja u popodnevnim satima, usred smjene. Počela su i opravdanja, javlja RTL.

"Proveden je interni nadzor, to je prva stvar, a druga stvar otkud znamo da su pili gemišt? Možda su pili sok od jabuke ili nešto slično? Dakle, nemamo dokaza nikakvih da su konzumirali alkohol. Mislite li da su zaista pili sok od jabuke? Ja sam siguran u to", kaže Dubravko Jagić, predsjednik Sindikata policije Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz virovitičko-podravske policije još se nisu oglasili na upit RTL-a, pa se ne zna što je to unutarnja kontrola pokazala i hoće li četvorka biti kažnjena.

Image
'LAŽ JE DA SU IGRALI UŽIČKO KOLO' /

Pater Ike Mandurić tvrdi da su kadeti policijske akademije plesali tradicionalno hrvatsko kolo

Image
'LAŽ JE DA SU IGRALI UŽIČKO KOLO' /

Pater Ike Mandurić tvrdi da su kadeti policijske akademije plesali tradicionalno hrvatsko kolo

Šokirana majka kadetkinje

S druge strane, kadetkinja koja je željela postati policajka, izbačena je s Policijske akademije jer je obavila snimku svojih kolega kako plešu užičko kolo. Njezina majka za Direkt RTL-a rekla je da je kći jako željela u policijsku akademiju i pripremala se više od godinu dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada se dogodio taj nesretni slučaj, malo je rečeno da smo obje bile šokirane. Zapravo, ne mogu ni zamisliti kako se moje dijete u tom trenutku osjećalo. Jer ja do nekih pola noći u petak, nisam imala pojma što se dogodilo. Ali kako se nije javljala na telefon, a ja radim u Austriji, zvala sam je i u suzama mi je ispričala cijeli slijed događaja i tada sam odlučila stati uz svoje dijete", rekla je za RTL Direkt Marina Kaselj, majka izbačene kadetkinje.

Zapitala se i kako je uopće moguće da se u pandemijskim uvjetima takva fešta mogla održati u krugu akademije. "Smatram da je ta kazna prerigorozna, preteška. S tim se pomiriti neću, dok se ne sazna prava istina i dok se ne zadovolji pravda. Pokrenula sam i peticiju, javnost je podijeljena i želim da se ta nepravda ispravi. Vrši se velika hajka, imamo velikih problema i ja ne želim da moje dijete bude obilježeno kao netko tko nije dostojan te uniforme i kao netko tko je namjerno napravio te stvari", kaže Kaselj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mi se ne slažemo s takvom glazbom'

Sindikati također smatraju da je kazna prestroga, iako je iz njihovih stavova o užičkom kolu jasno kako diše policija po pitanju ovog srpskog narodnog plesa.

Na pitanje bi li bila ista takva kazna da se primjerice plesao linđo, Tomislav Teri, predsjednik Općeg sindikata MUP-a, rekao je za RTL kako misli da ne. Upitan znači li to da je sporno to užičko kolo, rekao je: "Da, užičko kolo. Jasno da se mi ne slažemo s takvom glazbom", kaže Teri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da se jedno s drugim uopće ne može uspoređivati". Zašto? "Iz vrlo jednostavnog razloga, jer linđo je hrvatsko kolo...", dodaje Dubravko Jagić, predsjednik Sindikata policije Hrvatske.

ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo