PRIOPĆENJE SINDIKATA /

Šok u hrvatskoj kaznionici: zatvoreniku pronašli mobitel u gaćama pa ostali zapanjeni njegovom veličinom

Image
Foto: SDLSN RH

“Je li zatvorenika odalo zvono mobitela koje se oglasilo u nezgodnom trenutku ili njegovo vibriranje nije nam poznato"

20.4.2018.
16:44
SDLSN RH
VOYO logo

Zatvorenici su domišljati ljudi, to je dokazana činjenica. Ali posljednji slučaj koji se dogodio u jednoj hrvatskoj kaznionici zbilja otkriva problem s kojim se potencijalno susreću pravosudni policajci.

Oni se, naime, svakodnevno susreću sa zatvorenicima koji gubitak slobode nastoje ublažiti unošenjem nedozvoljenih sredstava komunikacije u ćelije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Tako je nedavno u jednoj od zatvorskih ustanova kod zatvorenika za kojeg je dobivena dojava o nedozvoljenoj komunikaciji s vanjskim, a potencijalno i kriminalnim, svijetom u gaćama pronađen mali mobitel”,  stoji u priopćenju Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske

Međutim, sindikat nije naveo u kojem se hrvatskom zatvoru ovo odigralo.
O kakvom se zgodnom „gadgetu“ radi najbolje ilustriraju fotografije pronađenog mobitela uz upaljač i palac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Je li zatvorenika odalo zvono mobitela koje se oglasilo u nezgodnom trenutku ili njegovo vibriranje nije nam poznato, ali njegova prisutnost u zatvorskoj ustanovi upućuje na potrebu stalnog preispitivanja stupnja sigurnosti sustava čiji korisnici mobitel vjerojatno ne koriste samo radi dostave pizze u ćeliju broj sedam i ažuriranje Facebook statusa, već moguće i za nastavak svojih poduzetničko-kriminalnih aktivnosti, upućivanje prijetnji, organiziranje bijega ili dovršenje kaznenih djela zbog kojih su i lišeni slobode”, stoji u priopćenju.

Inače, mobitel kojeg ste vidjeli na fotografiji na internet tržištu moguće je pronaći već od 36 dolara

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo