RIVALI ZA PANTOVČAK /

Milanović i Primorac uhvaćeni u čavrljanju. Raspričali se i smijali: 'Idemo sjesti'

Pored staze su se rukovali i nastavili razgovor uz osmijehe i opuštenu atmosferu. Uz njih je bio i ministar turizma Tonči Glavina

25.8.2024.
17:36
VOYO logo

Predsjednik Republike Zoran Milanović u Barbanu prati 49. Trku na prstenac, a uoči početka uhvaćen je u ugodnom razgovoru s protukandidatom za skorašnje predsjedničke izbore, nezavisnim Draganom Primorcem kojeg podržava HDZ.

Pored staze su se rukovali i nastavili razgovor uz osmijehe i opuštenu atmosferu. Uz njih je bio i ministar turizma Tonči Glavina. Nakon nekoliko razmijenjenih rečenica, Milanović je zaključio razgovor riječima "idemo sjesti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primorac je, podsjetimo, liječnik i znanstvenik te bivši HDZ-ov ministar znanosti, obrazovanja i športa iz vlade Ive Sanadera. Dužnost je obnašao od prosinca 2003. do 1. rujna 2009. godine kada je zbog neslaganja s planiranim izdvajanjem iz proračuna za znanost, obrazovanje i sport podnio ostavku. Ovo mu nije prva utrka za Pantovčak. Za predsjednika Republike kandidirao se i 2009. godine te je sa 115 tisuća glasova završio na petom mjestu.

Image
'SPREMAN ZA UFC' /

HDZ-ov 'Rocky' diže utege: Dragan Primorac razvaljuje na TikToku uz singl 'Eye of the tiger'

Image
'SPREMAN ZA UFC' /

HDZ-ov 'Rocky' diže utege: Dragan Primorac razvaljuje na TikToku uz singl 'Eye of the tiger'

Borba za Pantovčak

Ranije je istaknuo da želi biti osoba koja će spajati sve što vrijedi u hrvatskoj državi i da ne želi Hrvatsku sukoba, istaknuvši da se HDZ ne trudi utjecati na njegovu kampanju. Rekao i da je ideja o kandidaturi bila njegova osobna odluka te da ne bi bio u utrci da nije uvjeren da može pobijediti aktualnog predsjednika Zorana Milanovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović, koji se nada drugom mandatu na Pantovčaku, već je isticao da mu je svejedno tko će mu biti HDZ-ov protukandidat navodeći da je to "osoba koja će biti u Plenkovićevim šakama".

Trka na prstenac, koja je dvojicu protukandidata za mjesto na Pantovčaku "spojila na tribinama", viteška je igra koja se prvi put u povijesnim zapisima spominje 1696. godine. Trci je mogao pristupiti svatko tko je ispunjavao uvjete propisane pravilima, objavljenima u "Proglasu" prigodom održavanja slobodnog sajma u Barbanu 10. lipnja 1696. i sadržavala su osam točaka koje su predstavljale temeljna pravila za trku.

Natjecatelji moraju pogoditi prstenac u punom galopu i stazu dugu 150 metara proći u 12 sekundi. Prstenac se sastoji od dva koncentrična kruga međusobno spojena, tako da između čine četiri polja. Pogodak u sredinu donosi tri boda, iznad sredine dva, ispod jedan i sa strane po pola boda. Pogodak i broj bodova potvrđuju suci, pred koje jahač na koplju donosi prstenac. Tko u tri trke skupi najviše punti postaje slavodobitnikom.

POGLEDAJTE VIDEO: Iz svega glasa uz harmoniku Milanović zapjevao: 'Ponosna moja je zemlja Hercegovina'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo