RENATO PETEK /

Snimio kamione Čistoće kako odvajaju otpad, a sad dobiva prijetnje: 'Utjerat ću ti ga sa žutim i plavim kurtonom'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nakon svega, u četvrtak je zastupnik u zagrebačkoj gradskoj skupštini Renato Petek na svojem Facebooku objavio prijetnju koju je dobio

7.4.2018.
12:22
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Renato Petek, zastupnik u zagrebačkoj gradskoj skupštini iz Josipovićeve stranke Naprijed Hrvatska, na svom je Facebooku nedavno objavio snimku na kojoj komunalci smeće iz različitih spremnika bacaju u isti kamion. 

Nije trebalo dugo čekati na odgovor iz Čistoće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije točno da se različite vrste otpada odvoze u različitim kamionima, radi se o dvije identične vrste otpada. Utvrdili smo da prilikom procedure pražnjenja nije došlo do nikakve pogreške. Pražnjene su plastika i metal u isto vrijeme i nije došlo do miješanja otpada", rekla je glasnogovornica Senka Knežević.

A Renato Petek priznao je pogrešku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pogriješio sam. Da, točno je da je pod zemljom jedno, a nad zemljom drugo. Nažalost, iz kuta iz kojeg je snimljen video ne vide se oznake koje su nad zemljom. No to ne umanjuje činjenicu da Zagreb nije spreman na odvojeno prikupljanje otpada. U osam mjeseci, koliko sam u Skupštini, svaki mjesec se govori o otpadu i evidentno je to da se u cijelu priču ušlo nepripremljeno".

Nakon svega, u četvrtak je zastupnik u zagrebačkoj gradskoj skupštini Renato Petek na svojem Facebooku objavio prijetnju koju je dobio. 

"Prijatelju, prvo ću ti ga utjerat sa žutim kurtonom, pa onda s plavim. Da ti se zamrači i da ti bude sve ista boja. Kurtoni će biti 100% recycled", pisalo je u poruci koju je objavio na svojem Fejsu.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo