SNIJEG NA PRAGU LJETA PAO U ZALEĐU DALMACIJE: / A kad će konačno zatopliti? Čini se da ćemo još dosta čekati, evo do kada

Image
Foto: YouTube/Dalmacija danas

Na najvišem biokovskom vrhu, Svetom Juri, u utorak ujutro temperatura se spustila na 0°C, a danju temperatura zraka usprkos sunčanom vremenu nije prelazila 0°C

26.5.2020.
21:56
YouTube/Dalmacija danas
VOYO logo

Iako je kraj svibnja, temperature nam već danima više priliče ožujku, a mnogi se pitaju "kad će više zatopliti". Čini se ćemo na to još pričekati, a dokaz su i današnje snimke koje stižu s Dinare. Tamo je, naime, pao snijeg.

Počeo je padati nakon 20 sati i to u predjelima iznad 1600 metara nadmorske visine. Zabijelio je i planinarsko sklonište Pume.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na najvišem biokovskom vrhu, Svetom Juri, u utorak ujutro temperatura se spustila na 0°C, a danju temperatura zraka usprkos sunčanom vremenu nije prelazila 0°C, piše Dalmacija danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se zna dogoditi da snijeg na ovim planinama padne i u lipnju, snježne oborine i pokrivač nekoliko dana prije početka klimatološkog ljeta nisu česta pojava.

Ljeto tek sredinom lipnja

I u nastavku tjedna u cijeloj Hrvatskoj očekuje nas nestabilno vrijeme, a dnevne temperature uglavnom neće prelaziti 20 stupnjeva. U takvom, svježem ozračju, ući ćemo i u lipanj. Ako je vjerovati dugoročnim prognozama Accuweathera, prave ljetne temperature mogli bi doživjeti tek nakon 8. lipnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do tada, ne spremajte kišobrane, jorgane, deke, a niti majice dugih rukava. Trebat će vam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo