PLJUSKOVI I GRMLJAVINA: / Snažno nevrijeme pogodilo Zagreb i dijelove Dalmacije

Image

Snažno nevrijeme praćeno grmljavinom i jakim pljuskom oko podneva je pogodilo Zagreb, sjeverozapadnu Hrvatsku i dijelove Dalmacije.

27.6.2016.
12:38
VOYO logo

Navečer se očekuje smanjenje naoblake sa zapada. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu zapadni i sjeverozapadni, a navečer će na sjevernom dijelu zapuhati umjerena do jaka bura. Najviša dnevna temperatura na kopnu uglavnom od 23 do 28, na moru od 27 do 32 °C.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Snažno nevrijeme uz pljusak i grmljavinu u Zagrebu

Image

Snažno nevrijeme uz pljusak i grmljavinu u Zagrebu

Sutra pretežno sunčano uz poneki pljusak s grmljavinom

Sutra nas očekuje pretežno sunčano, no na krajnjem istoku i jugu zemlje još u noći i ujutro može pasti malo kiše ili poneki pljusak s grmljavinom. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji i Baranji sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjerena, na sjevernom dijelu i jaka bura, a poslijepodne sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura na kopnu uglavnom između 13 i 17, na moru od 19 do 23, a najviša dnevna od 25 do 29 °C, u gorskim područjima malo niža. Za područje Zagreb sutra će biti slična situacija, pretežno sunčano i toplije uz uglavnom slab vjetar. Najniža jutarnja temperatura između 16 i 18, a najviša dnevna od 26 do 28 °C, stoji na stranicama Hidrometeorološkog zavoda.

Slovenci proglasili narančasti alarm

Slovenska agencija za okoliš (ARSO) u ponedjeljak je je proglasila narančasti alarm, drugi najviši stupanj opasnosti od prirodnih nepogoda zbog intenzivnih padalina s olujama koje se tijekom popodneva očekuju u južnim dijelovima zemlje zbog prijelaza hladne fronte sa sjevera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Padaline i nestabilno vrijeme će se popodne sa sjevera širiti prema jugu i na večer prestati, pri čemu je osobito na jugozapadu moguća pojava jačih oluja, navode slovenski meteorolozi. Lokalno nevrijeme s vrlo jakim padalinama u nedjelju je izazvalo velike probleme na sjeveru države jer je aktivirano više klizišta, poplavljenih stambenih objekata i prometnica pod vodom, a zbog razmočenog tla zatvorena je i željeznička pruga Vuzenica-Dravograd na kojoj je kompozicija putničkog vlaka iskočila s tračnica, pri čemu među putnicima i osobljem nije bilo ozlijeđenih. Oborinske vode su zbog jakih pljuskova najviše teškoća izazvale na području mjesta Mežica, Prevalje, Ravne na Koroškem i Radlje ob Dravi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo

Još iz rubrike