Kolone na većini cesta, zatvoren dio magistrale

Drugi vikend u kolovozu svakako će obilježiti jedna od većih turističlkih smjena. Stigli su nam i Talijani, za brodove iz te zemlje traži se karta više.

11.8.2012.
14:08
VOYO logo

Na autocesti A1 usporeno se vozi od naplatnih postaja Lučko prema Karlovcu i Bosiljevu. Na naplati Lučko prema Zagrebu kolona vozila duga je oko 12 km, priopćio je HAK u 17 sati.

Na autocesti A7 GP Rupa-čvor Diračje do povremenih zastoja dolazi kod naplatnih postaja Rupa u oba smjera, a u koloni se vozi i od čvora Sveti Kuzam prema Bakru i Crikvenici. Na Istarskom ipsilonu zbog gužve na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona vozila duga je oko 5 km.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog gužve na graničnom prijelazu Macelj na izlasku iz zemlje, na autocesti A2 Zagreb-Macelj na naplati Trakošćan na izlazu kolona je duga oko 4 km. Vozila se povremeno zaustavljaju i na čvoru Krapina gdje je kolona također oko 4 km.

Dio Jadranske magistrale se zatvara zbog karnevala

Gužve i zastoji su na Jadranskoj magistrali (D8), osobito na splitskom, dubrovačkom, šibenskom, zadarskom i riječkom području, u trajektnim pristaništima i lukama te na dionicama gdje su u tijeku radovi. Vozače se moli za strpljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog odrona na državnoj cesti D1 između Slunja i Plitvičkih Jezera kod Koranskog mosta vozila se propuštaju naizmjence, jednim trakom.

Također, HAK je priopćio da će u subotu od 15 do 8 sati u nedjelju biti prekinut promet na Jadranskoj magistrali (D8) u Senju od raskrižja s obilaznicom Trbušnjak do raskrižja s ulicom Stara cesta, zbog 41. Međunarodnog senjskog ljetnog karnevala. Obilazak je preko D8-ulica Stara cesta-D23-Senjska obilaznica ispod Trbušnjaka-D8.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Talijani traže kartu više'

Irena Čačić iz HAK-a je za MediaServis kazala da će u popodnevnim satima biti lakše u smjeru mora, no u smjeru unutrašnjosti bit će sigurno gužve.

Koordinator splitske luke Ante Mrvica je pak kazao da unatoč pojačanom prometu trajekti voze prema redu plovidbe. "Ovdje preko trajektne luke može se očekivati čak i od 25 do 30.000 putnika i negdje oko 6.000 vozila i dosta je jaki povratak s otoka, tako da možemo reći da je ovo jedna veća smjena gostiju na otocima. Treba napomenuti da su brodovi iz Italije dosta popunjeni, tako da se traži i karta više i može se smatrati da je počeo onaj očekivani ferragosto", istaknuo je Mrvica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo