Vrhunac epidemije za 4 tjedna? / Smijenjeno upravno vijeće KB Dubrava! Beroš: Ispričavam se ako je tko ostao bez obroka, takve su okolnosti

Zabilježene su "manje nepravilnosti koje nisu rezultirale štetom, ali i nezadovoljavajuća komunikacija"

29.10.2020.
13:42
VOYO logo

Ministar zdravstva Vili Beroš je nakon sjednice Vlade u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici kazao kako je Ministarstvo primilo nalaz inspekcije u kliničkoj bolnici Dubrava te je smijenjeno upravno vijeće te bolnice.

Po njegovim riječima, zabilježene su "manje nepravilnosti koje nisu rezultirale štetom, ali i nezadovoljavajuća komunikacija". "Intencija nam je da napravimo sve da u ovim teškim okolnostima KB Dubrava dobro reagira", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada je promijenila upravno vijeće, a novo će se sastati što to prije bude bilo moguće i odlučiti hoće li smijeniti i ravnatelja bolnice.

Image
VLADA SMJENJUJE VIJEĆE /

Evo što je utvrdila inspekcija u KB Dubrava o pacijentici koja je bila gola tri dana, nedostatku hrane i lijekova...

Image
VLADA SMJENJUJE VIJEĆE /

Evo što je utvrdila inspekcija u KB Dubrava o pacijentici koja je bila gola tri dana, nedostatku hrane i lijekova...

Na pitanje novinara zašto se nije sam otišao uvjeriti u stanje u bolnici ministar Beroš je rekao da time ne bi ništa napravio, da inspekcija provjerava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj državni tajnik ima jako dobar uvid. Ukoliko su objektivne stvari na koje su doktori upozoravali, ja im zahvaljujem. Inspekcija je zaključila da su minimalni propusti, ja se ispričavam ako je netko ostao bez obroka, takve su okolnosti", kazao je Beroš, objasnivši da se dnevno prima 30 do 40 pacijenata.

Odgovorio obiteljskim liječnicima

Odgovorio je i liječnicima opće prakse za koje je rekao da "nisu oni krivi, ali ja ih molim da ostanu pola sata, sat više. Znam da je to dodatni napor, ali ja ih molim da daju taj dodatan napor", kazao je. "Neka nazovu kontakte. To je molba epidemiologa, ne moja. Molba hrvatskih pacijenata. Praćenje kontakata je jedna od najučinkovitijih mjera u praćenju infekcije", kazao je Beroš i dodao da nije primjereno da to pacijenti sami rade

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i činjenicu da je najavio da će prioritet u testiranju dobiti kronični bolesnici i zdravstveni djelatnici. "Resursi za testiranje su ograničeni, ali se svakodnevno povećavaju, no s obzirom na ograničene kapacitete moramo nekome dati prioritet, to su kronični bolesnici i zdravstveni djelatnici", rekao je.

Vrhunac epidemije mogao bi, kazao je ministar zdravstva Beroš, doći kroz četiri tjedna, pod uvjetom da se svi odgovorno ponašamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je i da se o svim mjerama razgovara na stožeru i da su sve one moguće, no da znatno restriktivnije mjere ne donose željene rezultate, te je zaključio da "u ovom trenutku nije vrijeme za lockdown ni policijski sat".

Osvrnuo se i na škole, rekavši da nije za njihovo zatvaranje. "Ima li smisla zatvarati škole ako nismo u lockdownu? Škole su sigurne, savršeno su organizirane, ako djeca nisu u školi, gdje su?", upitao je Beroš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo