dobar urod /

Službeno započela ovogodišnja berba grožđa u Međimurju

Image
Foto: emedjimurje.hr

Grožđe je iznimne kakvoće, gotovo da nema pokvarene bobice, kiseline su oko 8 posto, a po trsu se ubere oko 2,2 kilograma sočnih bobica. Iz ovog grožđa 'Podrum Štrigova' proizvesti će 'frizzante' vino koje je minule dvije godine hit na tržištu i potrošnji vina u Hrvatskoj.

1.9.2016.
11:06
emedjimurje.hr
VOYO logo

Danas, 1. rujna 2016. 'Podrum Štrigova', čakovečkog ,Agromeđimurja' započeo je berbu grožđa čime je označen službeni početak ovogodišnje berbe grožđa u Međimurju. Četrdesetak berača i radnika na parceli 'Fereneček' u Železnoj Gori cijelog dana, do večernjih sati bere grožđe sorte muškat otonel, koje je prema riječima Alena Zadravca voditelja vinogradarske proizvodnje Podruma Štrigova izvrsne kvalitete i solidnog uroda.

Po trsu se ubire oko 2,2 kilograma lijepih grozdova koji ovog trenutka sadrže oko 8 posto kiselina što je gotovo idealno za ovu sortu, kojoj kakvoću određuju kiseline, a ne šećeri koji su kod ove sorte uvijek visoki.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: emedjimurje.hr

'Posebno želim naglasiti kako vinograd u kojem raste i gdje sada beremo grožđe nije tretiran niti jednom herbicidima, nego smo travu 'mulčali' što znači kako je grožđe raslo i zorilo u gotovo ekološkim uvjetima. A i posljednje tretiranje obavili smo 13. srpnja što je jednako tako vrlo dobro za vino koje će se proizvesti' – ponosno je kazao Zadravec.

Više o berbi pročitajte na portalu eMedjimurje.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 20 PROPUŠTENE
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo