dobar urod /

Službeno započela ovogodišnja berba grožđa u Međimurju

Image
Foto: emedjimurje.hr

Grožđe je iznimne kakvoće, gotovo da nema pokvarene bobice, kiseline su oko 8 posto, a po trsu se ubere oko 2,2 kilograma sočnih bobica. Iz ovog grožđa 'Podrum Štrigova' proizvesti će 'frizzante' vino koje je minule dvije godine hit na tržištu i potrošnji vina u Hrvatskoj.

1.9.2016.
11:06
emedjimurje.hr
VOYO logo

Danas, 1. rujna 2016. 'Podrum Štrigova', čakovečkog ,Agromeđimurja' započeo je berbu grožđa čime je označen službeni početak ovogodišnje berbe grožđa u Međimurju. Četrdesetak berača i radnika na parceli 'Fereneček' u Železnoj Gori cijelog dana, do večernjih sati bere grožđe sorte muškat otonel, koje je prema riječima Alena Zadravca voditelja vinogradarske proizvodnje Podruma Štrigova izvrsne kvalitete i solidnog uroda.

Po trsu se ubire oko 2,2 kilograma lijepih grozdova koji ovog trenutka sadrže oko 8 posto kiselina što je gotovo idealno za ovu sortu, kojoj kakvoću određuju kiseline, a ne šećeri koji su kod ove sorte uvijek visoki.  

Image
Foto: emedjimurje.hr

'Posebno želim naglasiti kako vinograd u kojem raste i gdje sada beremo grožđe nije tretiran niti jednom herbicidima, nego smo travu 'mulčali' što znači kako je grožđe raslo i zorilo u gotovo ekološkim uvjetima. A i posljednje tretiranje obavili smo 13. srpnja što je jednako tako vrlo dobro za vino koje će se proizvesti' – ponosno je kazao Zadravec.

Više o berbi pročitajte na portalu eMedjimurje.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni kandidatkinje
NOVE EPIZODE OD PONEDJELJKA DO ČETVRTKA
VOYO logo
Još iz rubrike