KB DUBRAVA TRAŽI AUTORICU TEKSTA KOJI JE ODJEKNUO ZEMLJOM: / 'Sumnjamo na jednu mladu liječnicu'

Image
Foto: Boris Šćitar / PIXSELL
26.10.2020.
19:44
Boris Šćitar / PIXSELL
VOYO logo

Predstojnica Klinike za anesteziologiju KB Dubrava i predsjednica Hrvatskog društva za intenzivnu medicinu doc.dr.sc. Jasminka Peršec, prokomentirala je danas objavljeno pismo neimenovane liječnice iz KB Dubrava koja je napisala da u respiratornom centru te bolnice nema ni lijekova ni hrane za bolesnike.

"Žao mi je da takvi medijski natpisi zacrnjuju rad našeg primarno respiratorno-intenzivističkog centra u KB Dubrava, koji je izrazito dinamičan od ožujka ove godine kada smo osnovani", kazala je dr. Peršec za N1 televiziju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POTRESNO PISMO LIJEČNICE IZ KB DUBRAVA: /

'Pacijenti ne dobivaju obroke, nedostaje sapuna, jedna pacijentica je tri dana bila gola '

Image
POTRESNO PISMO LIJEČNICE IZ KB DUBRAVA: /

'Pacijenti ne dobivaju obroke, nedostaje sapuna, jedna pacijentica je tri dana bila gola '

'Najtežim bolesnicima u KB Dubrava ništa ne nedostaje'

Kazala je kako su liječnici i drugo medicinsko osoblje iscrpljeni velikim brojem smjena i dežurstava jer je "porast dolazaka i hospitaliziranih bolesnika drastičan, eksponencijalan."

"To su velike brojke. Iako smo velika kuća i navikli smo zbrinjavati veliki broj bolesnika ovo je zaista u kratkom vremenskom periodu veliki priljev bolesnika", istaknula je Peršec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodala je kako odgovorno tvrdi da najtežim bolesnicima u KB Dubrava ništa ne nedostaje.

"Svaki od tih bolesnika dobio je maksimalnu skrb. Prema tome, nikakva situacija manjka lijekova, infuzija, prehrane ne postoji", kazala je dr. Peršec dodavši kako je moguće da je neki obrok kasnio ili bio propušten.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Loše je ako se to dogodi više puta, ali ne vjerujem da su lijekovi, infuzija i ostalo bili nedostatni", rekla je.

Interna kontrola traži autoricu anomnimnog pisma

Peršec je pojasnila i tvrdnju liječnice iz anonimnog pisma da su neki pacijenti goli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U svakoj jedinici intenzivne medicine u Hrvatskoj i svijetu bolesnici nemaju odjeću jer mi cijelo vrijeme njih monitoriramo i radimo različite postupke."

Kazala je i da unutarnji bolnički nadzor traži autoricu teksta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sumnja se na mladu liječnicu koja radi u respiracijskom centru, vjerujem da će institucije odraditi taj posao."

Dr. Peršec je o situaciji u KB Dubrava govorila i za RTL Danas kazavši da je u ponedjeljak ujutro u bolnici ukupno bilo 189 bolesnika, od kojih je 28 bolesnika u jedinici intenzivne medicine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zadnjih nekoliko dana bilježimo značajan porast bolesnika, u prosjeku od 25 do 35, čak smo jedan dan i imali 40 novohospitaliziranih bolesnika unutar 24 sata", kazala je.

'Neprovjereni napisi bacaju sjenu na naš rad'

Izrazila je žaljenje zbog, kako kaže, neprovjerenih medijskih napisa koji bacaju sjenu na rad Respiratorno-intenzivističkog centra u KB Dubrava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao voditeljica tog centra zahvaljujem svakoj medicinskoj sestri, svakom svom kolegi anesteziologu, internistu i svakome tko sudjeluje u radu s najtežim bolesnicima u ovim vrlo dramatičnim trenucima u kojima mnogi od nas dupliraju smjene. Radimo prekovremeni broj mjesečnih sati i u teškim uvjetima koji su nam realno dosad bili nepoznati. Mi smo svi stručnjaci, subspecijalisti svojih područja i zato mi doista nije drago da se baca sjena na sve medicinske sestre i svo medicinsko osoblje koje doista predano radi", kazala je dr. Peršec za RTL Danas ponovivši da bolesnicima ne manjka ništa što je prijeko potrebno za skrb o njima.

Prosječna dob tamošnjih bolesnika od ožujka naovamo bila je, kaže, 75-76 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To su u pravilu bolesnici starije životne dobi. Još uvijek prevladavaju bolesnici koji imaju više zdravstvenih poremećaja koji inače remete njihovo zdravlje, a naravno da s dodatnom infekcijom koja nije samo upala pluća i gdje imamo niz drugih infekcija ne možemo reći da je u pitanju samo upala pluća'', rekla je dr. Peršec.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo