optužbe za silovanje / Slučaj Damira Škare: Predsjednica poručila da osuđuje svaki oblik nasilja i poziva žene da ga prijave

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Damiru Škari, predsjedniku AK Siget na teret se stavljaju tri kaznena djela

5.9.2019.
12:45
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je Forum žena SDP-a pozvao predsjednicu da javno osudi slučaj Damira Škare, predsjednika Autokluba Siget i bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a, kojeg se tereti za silovanje te da se također "ogradi od Škare s kojim je u bliskm i srdačnom odnosu", oglasio se Ured predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović

"Ne ulazeći u konkretan slučaj, predsjednica Republike uvijek i bez rezerve najoštrije osuđuje seksualno, obiteljsko kao i svaki drugi oblik nasilja. Također PRH potiče svaku ženu da prijavi svaki oblik nasilja te od institucija očekuju pravovremenu, brzu i učinkovitu reakciju", navodi se iz Ureda predsjednice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Damir Škaro osumnjičen je za tri kaznena djela: spolno uznemiravanje, silovanje i prijetnju jednoj zaposlenici Autokluba.

Prepraćen je danas u Žapnijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici u policijskom automobilu u kojem je, kako su primijetili novinari, ležao na stražnjem sjedištu. Ušao je na stražnji ulaz pokušavajući izbjeći kamere. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, iz Foruma žena SDP-a apelirali su na predsjednicu da se "žurno i odlučno ogradi od lika i djela Damira Škare koji je uhićen pod ozbiljnim optužbama za počinjenje kaznenog djela silovanja".

"Prema našem mišljenju, vrlo je važno da i kao žena, ali i predsjednica države, pošalje snažnu poruku u kojoj oštro osuđuje takav čin i pokaže stav kako seksualno zlostavljanje žena, kao i svako drugo zlostavljanje, treba biti oštro sankcionirano te kako je zadaća cijelog društva da se protiv nasilja nad ženama bori svim sredstvima. Mišljenja smo kako je u takvoj reakciji ne bi trebao spriječiti blizak i iz dostupnih informacija vidljiv srdačan odnos s Damirom Škarom", poručili su iz Foruma žena SDP-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo