donosimo detalje /

Slučaj Agrokor: čeka se početak istrage, a Todorić svoj iskaz želi dati britanskim pravosudnim tijelima

Na sigurnoj udaljenosti od hrvatskog pravosuđa Ivica Todorić svoj iskaz želi dati britanskim pravosudnim tijelima. Potvrdio je to njegov odvjetnik, Čedo Prodanović. U međuvremenu - istraga je postala pravomoćna

21.11.2017.
19:16
VOYO logo

Direktno iz Londona. Putem video linka ili na neki drugi način. Ivica Todorić svoj bi iskaz mogao dati britanskim pravosudnim tijelima. 

"Mi imamo pravo uvida u spis nakon što on dade iskaz, a inače se u drugom dijelu ništa posebno ne događa", kaže njegov odvjetnik Čedo Prodanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Afera Agrokor - jedna je od najopsežnijih istraga u modernijoj hrvatskoj pravosudnoj povijesti.

Dokumentacije i knjigovodstveno financijskog izvješća već sada ima 47 tisuća i 600 stranica. Tužitelji će trebat ispitati i 62 svjedoka. Osumnjičenih je 15. Među njima i dva revizora koji su radili revizijska izvješća. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnik Ante Todorića sve pomno prati. 

"Mi ćemo u svakom slučaju tijekom postupka zauzeti jednu aktivnu ulogu dakle, osim što ćemo pratiti što državni odvjetnik radi - mi ćemo sa svoje strane predlagati kako svjedoke,tako određena vještačenja", dodao je drugi odvjetnik Fran Olujić. 

Većina odvjetnika cijeli spis još nije uspjela niti iskopirati. Tužiteljstvo za jednu stranicu traži jednu kunu, što znači da će cijeli spis stajati 47 tisuća i 600 kuna. A svi moraju imati sve, poručuje odvjetnik Kuštraka. 

"Morate pogledati sve, morate pogledati i pročitati svaku stranicu jer može biti odlučujuća. dakle, nema improvizacije", dodaje odvjetnik Damira Kuštraka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slučaj Agrokor - slučaj je i kojeg gotovo svakog dana komentira i politika, što ne bi trebalo utjecati na sam postupak. 

"Na sudu postupaju profesionalci, jednako tako u Uskoku tako da svi komentari vanjski nisu nešto što utječe na sam postupak. Dakle, stvara jednu atmosferu koja može biti više ili manje ugodna, međutim ipak na kraju dana raspravlja se u sudnici i o tome odlučuju ljudi koji su vični i koji ne nasjedaju na nekakve atmosferske utjecaje", komentira odvjetnik Ljubo Pavasović Visković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio Ivica Todorić u Hrvatskoj ili ne, istraga je službeno počela.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo