PRIRODNO ZDRAVILO / Slovenski premijer se ne šali, kaže kako postoje prirodni lijekovi protiv covida: 'Možemo otići tamo i riješiti se bolesti'

Image
Foto: Profimedia

Epidemiolog Fafangel već je reagirao na njegovu izjavu i među sedam 'ozbiljnih' mjera protiv covida na prvo mjesto stavio cijepljenje

15.7.2022.
22:59
Profimedia
VOYO logo

Je li slovenski premijer Robert Golob mislio ozbiljno kada je rekao da postoje dva prirodna lijeka protiv covida-19, a to su vitamin D i morska voda?

Novinarka je premijera Goloba upitala prijete li u Sloveniji nove mjere zbog novoga vala koronavirusa na što je premijer rekao - ne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golob: 'Imamo prirodne lijekove protiv covida'

"Dali smo obećanje, i to ćemo održati. Kao društvo, moramo se naviknuti živjeti s covidom bez zatvaranja. Kao društvo moramo se naviknuti živjeti s covidom bez obveznog cijepljenja. I kao društvo moramo se naviknuti na život s covidom bez zatvaranja škola. Sve je to moguće", poručio je Golob.

Zatim je rekao kako je virus iznimno zanimljiv: "Prvo, zato što mutira u manje opasne verzije. A drugo, dobro je što imamo val usred ljeta. Zašto? Jer imamo prirodne lijekove protiv Covida-19, a to su vitamin D te sunce i slana morska voda. Sada svi možemo otići na more i tamo se riješiti covida. Ne šalim se, to je čista istina."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Epidemiolog: Prva mjera zaštite je cijepljenje

Epidemiolog i voditelj savjetodavne skupine za Covid-19 u Nacionalnom zavodu za javno zdravstvo (NIJZ) Mario Fafangel već je reagirao na njegovu izjavu i među sedam "ozbiljnih" mjera protiv covida na prvo mjesto stavio cijepljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na drugom mjestu među mjerama koje predstavljaju njegovo "čvrsto epidemiološko stajalište" naveo je testiranje na simptome i ostanak oboljelih kod kuće. Fafangel ističe važnost nošenja zaštitnih maski u prepunim prostorima, u medicinskim ustanovama i domovima za starije osobe. Na četvrtom mjestu je higijena, na petom ventilacija i boravak na otvorenom, na pretposljednjem mjestu spominje važnost liječenja bolesti te ne zaboravlja na solidarnost i brigu za zajednicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo