SLOVENIJA IZDVOJILA ČAK 98 MILIJUNA EURA BONUSA ZA JAVNE SLUŽBENIKE: / Pola toga će ići za zdravstvene djelatnike

Image
Foto: ŽIGA ŽIVULOVIČ/BOBO / PA Images / Profimedia

U Sloveniji će većina javnih službenika dobiti dodatke na plaću zbog epidemije. Vlada je izdvojila u tu svrhu 98 milijuna eura

23.4.2020.
12:27
ŽIGA ŽIVULOVIČ/BOBO / PA Images / Profimedia
VOYO logo

Oko 90 posto javnih službenika u Sloveniji dobit će stimulativne nagrade zbog zdravstvenih rizika i povećanih radnih napora kojima su izloženi za vrijeme epidemije Covida-19, u prosjeku 25 posto na osnovnu plaću.

Koliko će iznositi taj dodatak za pojedine kategorije odlučivat će nadređeni za svakog pojedinog zaposlenog, a vlada je objavila da je za tu svrhu namijenila 98 milijuna za razdoblje od 12. ožujka, kad je proglašena epidemija, pa do kraja svibnja, do kada vrijedi "megazakon" o državnoj pomoći za gospodarstvo, građane, poslodavce i zaposlene koje je pogodila koronakriza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaci na plaću već se koriste pri sadašnjoj isplati plaća za ožujak, a budući da je epidemija počela sredinom ožujka u masi za sve javne službenike oni za to razdoblje iznose 39,2 milijuna eura.

Image
MERKEL ZABRINUTA ZBOG PREBRZOG POPUŠTANJA MJERA: /

'Nitko to ne sluša rado, ali istina je da smo tek na početku pandemije...'

Image
MERKEL ZABRINUTA ZBOG PREBRZOG POPUŠTANJA MJERA: /

'Nitko to ne sluša rado, ali istina je da smo tek na početku pandemije...'

Polovica fonda za zdravstvene djelatnike

Od ukupnog fonda za dodatke za povećane napore skoro polovica rezervirana je za djelatnike u zdravstvenom sektoru, a ostalo za organe u sastavu vlade i ministarstava, većinom na službene osobe poput policajaca, zatvorskih čuvara, vojnika, djelatnika civilne zaštite i službe za zaštitu i spašavanje, objavila je vlada nakon dopisne sjednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveća dopuštena visina kriznog dodatka za koronakrizu iznosi 100 posto na osnovnu plaću, a vjeruje se da će je dobivati zdravstveni djelatnici poput liječnika i medicinskog osoblja na intenzivnim odjelima, gdje se liječe najteži oboljeli od Covida-19, a visinu dodatka određivat će predstojnici tih ustanova, odnosno oni koji su pojedinim djelatnicima nadređeni i poznaju njihov rad.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo