Kazna na kaznu / Slovenci odsad šalju kazne hrvatskim ribarima s dvije adrese, istarska policija uhvatila Talijane u krivolovu

Image
Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Nekolicina hrvatskih ribara i dalje dobiva kazne, koje Slovenci ovaj put šalju s dvije adrese: iz policije i ribarskog inpektorata

27.2.2018.
18:37
Duško Marušić/PIXSELL
VOYO logo

Dio novih kazni za hrvatske ribare, doznajemo, izdala od slovenska policija, a dio ribarski inspektor. Potonje se odnose na navodno kršenje pravila kod ribarenja, ne na prelazak granice.

Danas je, pak, oko 14.30 sati u hrvatskim teritorijalnim vodama uhvaćena talijanska ribarica. "Zbog brzine i načina kretanja bilo je za pretpostaviti da je ista u prekršaju zbog obavljanja nezakonitog  ribolova a samim time i nezakonitog prelaska državne granice. Informacija o tome je odmah proslijeđena najbližem policijskom plovilu Policijske uprave istarske koje je promptno reagiralo i bilo spremno za postupanje", obznanili su iz PU istarske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ribarica je oko 15.20 sati uzapćena i započelo je sprovođenje u luku Umag zbog poduzimanja daljnjeg postupka iz nadležnosti policije.

"Ministarstvo unutarnjih poslova nadzire i štiti državnu granicu na moru uporabom policijskih plovila i tehničkih sustava koji sadrže i podatke dobivene sa radara i kamera a koji su postavljeni na najboljim lokacijama sa kojih možemo nadzirati čitavu državnu granicu na moru kao i ukupni morski prostor RH", ističu iz policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo