SLOGA ZAVLADALA / 'Poklopili' su se u svemu

7.4.2015.
23:10
VOYO logo

Premijer Zoran Milanović rekao je u utorak u Rijeci kako je sastanak Vijeća za obranu, koji je prijepodne održan u Uredu predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović, bio jako kvalitetan, bez tenzija, te da se razgovaralo više od dva sata.

"Kao da predsjednica i ja nismo imali frikcije do jučer", izjavio je novinarima Milanović prilikom razgledavanja gradilišta trening kampa HNK Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastanka je bio jako dobro pripremljen

"Razgovaralo se konkretno o nizu tema koje su bile predložene u dnevnom redu. Riječ je o nekoj vrsti koordinacije koju predsjednica i ja zajedno sazivamo i pripremamo. Sastanka je bio jako dobro pripremljen, prije svega zahvaljujći ljudima u stožeru i Ministarstvu obrane", ocijenio je.

Premijer je kazao da se na današnjem sastanku Vijeća za obranu govorilo o temama, od obrambenih sustava i načina financiranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve ono o čemu se u javnosti inače priča i nema karakter vojne tajne. Sve se u ovoj domeni svodi na to koliko možemo platiti. Rado bi imali svašta, ali za početak gradimo pet brodova za obalnu stražu u brodogradilištu u Splitu, što će biti jako važno kad uđemo u schengenski prostor", naveo je.

Nisam primijetio nikakva razmimoilaženja

Na novinarski upit jesu li se predsjednica države Kolinda Grabar Kitarović i on složili sa svime, premijer Milanović je kazao da nije primijetio baš nikakva razmimoilaženja o pitanjima o kojima su razgovarali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naveo je kako je zaključeno da je stanje u Hrvatskoj vojsci dobro, ali da uvijek treba više novaca.

"U tri pol godine nisam čuo da je netko zadovoljan s novcima koje dobija iz proračuna i da mu ne treba više, ali moramo odrediti stvarne prioritete kada je vojska u pitanju, temeljene na procjenama opasnosti. Po mom sudu sad nam vrlo malo opasnosti prijeti, ali treba biti oprezan. Situacija je puno mirnija i stabilnija nego ikad do sada", ustvrdio je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slažu se oko proslave Oluje

Na novinarski pitanje o načinu proslave obljetnice vojno-redarstvene oslobodilačke akcije "Oluje", premijer je rekao kako to nije tema za Vijeće za obranu, ali da se on i predsjednica oko toga slažu.

"U Knin treba otići. Ne volim zvati glavnim gradom nečega što nije ni postojalo, ali to je važan grad u vojnom smislu riječi", naveo je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo