ima svoju taktiku / Skrušeno prosio, a zatim zapalio cigaretu i 'nategnuo' pivo: 'Nasanjkao nas profesionalac'

Image
Foto: Thinkstock

Skrušeno je prosio i tvrdio da je gladan, a samo nekoliko trenutaka kasnije ležerno je zapalio cigaretu i 'nategnuo' flašu piva

19.10.2018.
16:01
Thinkstock
VOYO logo

Danas se u središtu Zagreba odigrala još jedna scena koja ima moć poljuljati povjerenje u ljudsko povjerenje i savjest. 

Naime, jedan naizgled običan prosjak ispred trgovine na Trešnjevci neugodno je iznenadio jednog građanina koji je poslao svoj doživljaj situacije portalu Net.hr. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, čovjek koji je skrušeno prosio moleći krunicu i tvrdeći da je gladan, samo nekoliko trenutaka kasnije ležerno je zapalio cigaretu i 'nategnuo' flašu piva. 

“Ulaz u Lidl, Zagreb Trešnjevka. Čovjek kleči na podu s krunicom u rukama, pognute glave i jeca. Pred njim šešir i karton s natpisom, kaže gladan je i traži pomoć. Smuči ti se čim vidiš, počinješ proklinjati ovu državu, sustav, političare, sve po spisku. Ulazim u dućan misleći kako ću mu na izlazu ubaciti kusur koji mi blagajnik vrati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzimam si doručak, koji mi je već odavno prisjeo i još potresen stižem na blagajnu, pogledavajući pred ulaz da vidim što se događa s čovjekom. Vidim, nema ga, i u taj tren stariji muškarac ispred mene se okreće i raspaljeno se zadere: ‘Gle tamo! Nečuveno!’ Pokazuje prstom kroz prozor”, napisao nam je čitatelj.

“Prije samo nekoliko minuta skrušeni ‘prosjak’, agilno trčkara ulicom s ‘boli me ku**c’ izrazom na licu, vadi kutiju cigareta iz jakne, pripaljuje jednu i cuga iz iz pivske flaše. Na licu ni traga očaju, bespomoćnosti, grču. Ni brige na svijetu. Svima koji ste mu udijelili pokoju kunu iz samilosti: upravo ste ispali potpune budale. Profesionalac vas je nasanjkao, popušio kruh vašem djetetu i zapio mu mlijeko. Razmislite kad idući puta netko igra na vašu samilost”, stoji u pismo ogorčenog čitatelja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo