ŠKORO 'OPRAO' MILANOVIĆA ZBOG IZJAVE DA NEĆE IZAĆI NA IZBORE: / 'Skandalozno! On prvi treba pokazati kao se voli domovina'

Image
22.5.2020.
12:03
VOYO logo

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro ocijenio je u petak da je izjava predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića kako najvjerojatnije neće izaći na izbore skandalozna jer je glasovanje građanska dužnost i obaveza.

"Mislim da bi valjalo da predsjednik još jednom razmisli o toj odluci i ipak pozove ljude na izbore. Mislim da bi se to jutro trebao ustati malo ranije, obrijati, počešljati i prvi biti na izbornom mjestu i svojim primjerom pokazati kako se voli domovina”, rekao je Škoro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izjavu Milanovića da kod njega neće biti „promenade” stranaka kod odlučivanja kome će dati mandat za sastav vlade, Škoro nije želio komentirati podsjetivši samo na zakonske i ustavne obveze predsjednika.

Image
PROJEKT ŠKORO NA RUSKI POGON: /

Ovo su financijeri za koje kažu da odlučuju umjesto Škore - milijarde, s korijenima u ruskom plinu...

Image
PROJEKT ŠKORO NA RUSKI POGON: /

Ovo su financijeri za koje kažu da odlučuju umjesto Škore - milijarde, s korijenima u ruskom plinu...

Traju pregovori s Penavom

Škoro je kazao a još uvijek pregovara s vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom koji je nedavno izašao iz HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije postao član Domovinskog pokreta, razgovaramo na tu temu i nadam se da ćemo uspjeti završiti pregovore tako da Penava bude nositelj 5. izborne jedinice”, kazao je Škoro prilikom obilaska OPG-a Trupeljak.

Škoro je također HDZ-u poručio kako je dosad dobro prolazio u Slavoniji, ali da sada više neće. Dotaknuo se i Mosta nezavisnih lista s kojim nije uspio sklopiti koaliciju istaknuvši da mu je žao zbog toga, ali da „za prolivenim mlijekom nema plakanja” i da se „bez jednog rezanca može napraviti juha”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se da to ne znači da ćemo biti jedni protiv drugih nego da će se svatko zalagati za svoj politički program i da ćemo potom opet biti u prilici sjesti i razgovarati”, kazao je Škoro.

Za izbore je ponovio da su nametnuti, sazvani za 5. srpnja „navrat nanos”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvijek sam spreman za provjeravanje bilo čije imovine

Škoro je potvrdio da je prodao svoje udjele u dvjema tvrtkama, tvrtki MB Kvadrat koja je vodila parking pokraj zagrebačke bolnice Merkur, te tvrtki Omega software koja je razvila kompjutorski software za lokalne općine.

"Uvijek sam spreman na provjeravanje bilo čije imovine. Pozivam da to činimo redovno i uredno kao što peremo zube, kao što održavamo svaku drugu vrstu higijene, održavajmo i financijsku i poreznu higijenu”, poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam prodao to sve skupa iz jednostavnog razloga što je bio pritisak javnosti i stvarala se antipoduzetnička klima", objasnio je Škoro. Dodao je da je spreman da se svi njegovi prihodi i rashodi prekontroliraju, ali da se prekontroliraju i prihodi mnogih tvrtki i poznatih osoba koji nemaju nijednog zaposlenog a "vrte" milijarde kuna.

Povodom Međunarodnog dana bioraznolikosti i Dana zaštite prirode na OPG-u Trupeljak Škoro i predsjednik Zelene liste Nenad Matić kao koalicijski partner simbolično su posadili dva stabla javora. Istaknuli su važnost tema kao što su zaštita šuma, okoliša, razvoj poljoprivrede i domaće proizvodnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo