prebačena na siječanj / Sjednica Optužnog vijeća o pritvoru za Zdravka Mamića odgođena jer - nije primio poziv

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Kako je potvrdio zamjenik ravnateljice USKOK-a Sven Mišković, Mamić je prije tri dana prijavio svoje prebivalište u BiH, pa nije ni primio poziv

30.11.2018.
12:49
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Sjednica optužnog vijeća Županijskog suda u Osijeku, koje je trebalo odlučivati o osnovanosti druge optužnice protiv Zdravka Mamića i njegovih suoptuženika, odgođena je iz nesvakidašnjeg razloga. 

Naime, Zdravko Mamić nije primio sudski poziv za održavanje današnjeg ročišta, pa je zaključeno kako 'nisu ispunjene zakonske pretpostavke za održavanje sjednice optužnog vijeća'. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je potvrdio zamjenik ravnateljice USKOK-a Sven Mišković, Mamić je prije tri dana prijavio svoje prebivalište u BiH, pa je sasvim izvjesno da zbog toga nije ni mogao dobiti sudski poziv koji mu je upućen prije dva tjedna, kada je i zakazana sjednica optužnog vijeća. 

Nagađalo se da će danas biti donesena odluka o istražnom zatvoru za Zdravka Mamića, te o zahtjevu za njegovo izručenje. Sjednica je odgođena zbog neuredne dostave poziva, a nova sjednica optužnog vijeća zakazana je za 14. siječnja 2019. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo