15 zastupnika protiv? /

Situacija bez presedana u HDZ-u: dvoznamenkasti broj zastupnika protivi se ratifikaciji IK

Plenković je večeras pokušao smanjiti broj HDZ-ovih zastupnika koji se protive ratifikaciji Istanbulske konvencije. Kako doznajemo, u tome nije uspio

10.4.2018.
22:33
VOYO logo

Uzbudljiv dan sutra u Saboru - ujutro je aktualni sat na kojem će oporba imati prilike rešetati premijera i njegova ministre, poslijepodne se raspravlja ratifikaciji Istanbulske konvencije - tema je to u kojoj se nitko ne slaže s nikim pa se među sobom ne slaže ni HDZ.

Nagađa se da je čak 15 zastupnika protiv - večeras se u Saboru održao sastanak Kluba stranke. Plenković je večeras zapravo pokušao smanjiti broj HDZ-ovih zastupnika koji se protive ratifikaciji Istanbulske konvencije. No, kako doznajemo, njih je i dalje dvoznamenkasti broj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među zastupnicima koji se protive su i zamjenik predsjednika stranke Milijan Brkić, politički tajnik Davor Ivo Stier, Miroslav Tuđman... Situacija je to bez presedana s obzirom da se toliko HDZ-ovaca protivi prijedlogu stranke.

"Ja ću biti protiv. Svjestan sam i svoje izborne jedinice i svojih birača koji su zapravo rekli da ne žele podržati Istanbulsku konvenciju", kazao je Ante Babić, saborski zastupnik HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HDZ je demokratska stranka, ljudi su dobili povjerenje, bili su kandidati županijskih organizacija, a sve su to ozbiljni i zreli ljudi, ne vidim da bi netko svoj status u HDZ-u kompromitirao zbog jedne ovakve stvari", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo