VRHUNAC VALA / Siniša Varga: 'U iduća dva tjedna očekuje se 20.000 izbjeglica'

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Po Varginim riječima, još prije mjesec dana pripremljeni su svi protokoli vezano za prihvat imigranata koji su u srijedu aktivirani

17.9.2015.
11:46
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - Ministar zdravlja Siniša Varga izjavio je u četvrtak da se u iduća dva tjedna u Hrvatskoj očekuje, prema neslužbenim procjenama, više od 20 tisuća migranata.

"Očekujemo da će kroz naredna dva tjedna biti 'peak' (vrhunac), odnosno jako veliki broj migranata, preko dvadeset tisuća, i za to vrijeme zdravstveni sustav u Hrvatskoj mora funkcionirati i zdravstvena zaštita stanovništva mora biti osigurana", rekao je Varga novinarima uoči sjednice Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je izjavio da se krizni stožer ministarstva zdravlja redovito sastaje i da je u stalnom kontaktu sa zdravstvenim djelatnicima, upravama bolnica i domova zdravlja vezano za zbrinjavanje izbjeglica.

"Situacija je zadovoljavajuća", rekao je Varga i zahvalio svim zdravstvenim djelatnicima na visokoj razini profesionalnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njegovim riječima, još prije mjesec dana pripremljeni su svi protokoli vezano za prihvat imigranata koji su u srijedu aktivirani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo