Sindikati najavili kaznenu prijavu protiv Slavka Linića!

Članovi sindikata javnih i državnih službi podržali su štrajk i blokadu sustava, pokazali su to rezultati referenduma provedenog među sindikalistima.K

20.5.2013.
8:02
VOYO logo

Referendum za štrajk sindikata javnih i državnih službi u potpunosti je uspio. Svaki od sindikata iznio je svoje podatke pa je tako najviše, 88,6% bilo u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje, a najmanje, 65% u Poreznoj upravi. Kada će se dogoditi štrajk, još se ne zna, kao i kako će izgledati štrajk pod radnim nazivom 'Do ispunjenja zahtjeva i blokade sustava'.

Sindikati traže napuštanje politike rezanja plaća i mjera štednje, vraćanje svih oduzetih i umanjenih naknada, dodataka na plaću i koeficijenata, ukidanje Zakona o reprezentativnosti te zakona i akata kojima se umanjuje cijena rada u javnim i državnim službama, adekvatno financiranje njihovih djelatnosti i uključivanje sindikata u rješavanje pitanja viška zaposlenih u javnim i državnim službama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka članova sindikata o štrajku za sindikalne čelnike je obvezujuća.

Kaznena prijava protiv Linića

Zbog klevete sindikalni čelnici najavili su kaznenu prijavu protiv ministra financija Slavka Linića, koji je sindikate proteklih dana nazvao produženom rukom Tomislava Karamarka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, sindikati će Linića prijaviti i DIP-u jer je, kažu, iskoristio izbornu šutnju za propagandu Vladinih mogućih budućih poteza, kako bi time privukao glasače da glasuju za SDP. Vilim Ribić iz Matice hrvatskih sindikata Vladu je optužio i da je, uoči lokalnih izbora, manipulirala statističkim podacima jer, ističe, nije točno da su s 43 na 41 posto smanjili udio javne potrošnje u BDP-u, javlja HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo