STOPIRALI ZAMJENU / Sinčić o ostavci Bunjca: 'Htio je postupiti časno i vratiti mandat Palfi'; Bunjac: 'HDZ besramno laže'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Bunjac je rekao da HDZ besramno laže

1.11.2018.
15:43
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

U Živom zidu u utorak je došlo do žestoke rasprave zbog koje je Branimir Bunjac pisanim putem podnio ostavku na mjesto saborskog zastupnika oko čega je sastavljen i urudžbeni zapisnik. No nedugo nakon toga se predomislio i svoju ostavku povukao.

Na današnjoj konferenciji za medije objasnili su što se točnog dogodilo. Predsjednik stranke Ivan Sinčić je kazao da je Bunjac "apsolutno časno ispoštovao dogovor" od prije dvije godine da mandat vrati Vladimiri Palfi, ali da je on odlučio drugačije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja kao predsjednik sam odlučio da do daljnjega neće biti zamjene. Kolega Bunjac sjajno odrađuje svoj posao, znamo da je on jedan od najaktivnijih zastupnika, i Palfi sjajno odrađuje posao kao markentiški stručnjak", kaže Sinčić.

"HDZ želi prikazati da se događaju tektonski poremećaji"

"Vidimo da je HDZ cijeli niz stvari htio ispolitizirati, žele prikazati da se se događaju tektonski poremećaji, a to su besmislice. Oni besramno lažu, oni su meni to u ponedjeljak vratili, a ne posudili, a da su posudili potpisao bi se revers. Oni su to meni vratili, to je za njih bilo gotovo, a onda su odjednom prevrnili priču i tvrde da sam ja to otuđio. U Mandatno-imunitetnom povjerenstvu se ne zna tko pije tko plaća, to je jedna obična birokratska stvar, a iskorištena je da se isplete priča i afera koje nema", kazao je Bunjac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja ostajem u Saboru dok ona ne kaže da ona želi aktivirati svoj mandat. Zahvaljujem predsjedniku stranke što želi da ostanem, to je jedan kompliment. Nastavljamo gdje smo stali", dodaje.

"Ne postoji nikakvo otuđenje spisa, oni su jučer poslali pismo da ja to vratim i ja ću im to vratiti prvom prilikom. Kada vam netko pošalje neki dokument ne mora biti vraćen u pet minuta, valjda kao i inače postiji neki rok", kaže Bunjac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarski upit laže li onda Tušek, Bunjac je odgovorio: "Apsolutno, da."

"Ja nisam ni tražila da mi se vrati mandat"

Palfi kaže da ona nije tražila niti želi da joj se mandat vrati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja nisam ni tražila da mi se vrati mandat, obožavam posao koji radim. Brane je htio dati meni prilku, vjerojatno je mislio da je meni to nezgodno tražiti pa ga je ponudio, ali niti sam ga tražila niti ga želim", kazala je Palfi.

"Nisam ni spremna preuzeti mandat, imam dvoje male djece doma i imam svoj posao, ne bi mandat ni približno dobro odrađivala kao Brane".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zadnja riječ je riječ predsjednika, kada on kaže nema zamjene mandata - nema zamjene mandata", zaključuje Palfi.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo