OSUĐUJE VLADU I SANKCIJE RUSIJI / Sinčić: 'Ako je rješenje da se sjedne na prvi avion za Moskvu i dogovori otkup plina, onda upravo to treba napraviti'

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Sve ovo se dešava jer nam je Bruxelles tako naredio, ali na ovaj način će se mnoge tvornice i tvrtke zatvoriti, a građani će u studenom dobiti račune za plin od 10.000 kuna, kaže Sinčić

25.8.2022.
13:26
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
VOYO logo

Europarlamentarni zastupnik Ivan Vilibor Sinčić dijelio je u četvrtak na Jelačićevu trgu građanima pakete hrane s domaćih OPG-a i osudio hrvatsku Vladu i Europsku uniju zbog sankcija nad Rusijom jer će one, ocijenio je, dovesti do energetske krize i urušavanja ekonomije.

Sinčić je novinarima komentirao porast cijena energenata osudivši Vladu i Bruxelles jer su uvele sankcije Rusiji što će dovesti do implozije računa te urušavanja društva i ekonomije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve ovo se dešava jer nam je Bruxelles tako naredio, ali na ovaj način će se mnoge tvornice i tvrtke zatvoriti, a građani će u studenom dobiti račune za plin od 10.000 kuna", rekao je Sinčić poručivši da se on bori za građane Hrvatske i da će se nastaviti boriti bez obzira na negodovanje Bruxellesa ili hrvatske Vlade.

Image
KOMENTIRAO I OPTUŽNICE IZ SRBIJE /

Plenković: 'Građani nisu ni svjesni da plaćaju struju mjesečno deset puta jeftinije od tržišne cijene'

Image
KOMENTIRAO I OPTUŽNICE IZ SRBIJE /

Plenković: 'Građani nisu ni svjesni da plaćaju struju mjesečno deset puta jeftinije od tržišne cijene'

'Ako je rješenje da se sjedne na prvi avion za Moskvu, onda to treba napraviti'

"Ako je rješenje da se sjedne na prvi avion za Moskvu i dogovori se otkup plina, nafte i drugih energenata na deset, petnaest godina, onda upravo to treba napraviti", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje kako bi EU reagirao na takav potez Hrvatske odgovorio je da Bruxelles neće posebno reagirati, a takav potez bi spasio Hrvatsku. Upozorio je da hrvatski poljoprivrednici imaju sve veće troškove zbog umjetnih gnojiva koja se proizvode uz pomoć plina, zbog čega se urušava cijela poljoprivredna struktura i cijene hrane rastu, a to je samo početak.

Sinčić je apelirao na Vladu da zaustavi "samouništenje i kontraproduktivne sankcije" ustvrdivši da Rusija nikad nije bolje zarađivala jer ona ima gdje prodati svoj plin, te poručio da Hrvatska i Europa trebaju staviti sebe i svoje građane na prvo mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je prognozirao "Rusku zimu" u Hrvatskoj ako se ovakva politika nastavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo