NOVA AFERA? / Sin HDZ-ovca lažirao COVID testove? Prijavljen za silovanje, krivotvorio novac i vozi luksuzne aute

Image
Foto: TikTok/ Vjeran Zganec Rogulja /Pixsell

Mladi Filip Mihalić (24), sin bivšeg HDZ-ovog zastupnika, prodavao je antigentske COVID testove na kojima je zaradio milijune. U tijeku je istraga o njihovoj autentičnosti. Zahvaljujući svojoj velikoj zaradi posjeduje dva luksuzna automobila od kojih se jedan procjenjuje na najmanje 350.000 eura

28.4.2023.
17:34
TikTok/ Vjeran Zganec Rogulja /Pixsell
VOYO logo

Prvi se puta mladi Filip Mihalić u javnosti pojavio kao 18-godišnji poduzetnik koji je počeo graditi modni brand Buryen Clothing s nepromočivom odjećom i "nanotehnologijom" koja se proizvodila u Kini.

Uskoro je nakon toga, za vrijeme pandemije, svoje poduzetništvo okrenuo u smjeru prodaje lažnih antigenskih COVID testova, a prije nekoliko je mjeseci prijavljen za prijetnje i silovanje, no još uvijek nije otpraćen istražnom sucu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pandemiju iskoristio za zaradu

Na temelju misterioznih podataka o njegovom životu, novinari su 24sata rekonstruirali potencijalnu novu kriminalnu aferu i priču koja bi mogla prerasti u jedan od najvećih skandala hrvatskog zdravstva.

Image
DINKA ŽIVALJ /

Glasnogovornica Zagreba o KB Sveti Duh: 'Moguće da je netko namjerno izvadio tijela iz hladnjača i slikao'

Image
DINKA ŽIVALJ /

Glasnogovornica Zagreba o KB Sveti Duh: 'Moguće da je netko namjerno izvadio tijela iz hladnjača i slikao'

Filip Mihalić sin je bivšeg varaždinskog HDZ-ovog saborskog zastupnika Anđelka Mihalića. Kao maturant je započeo biznis nepromočive odjeće koja se navodno proizvodila u Kini, no unatoč tvrdnjama da firma zaprima narudžbe "iz cijelog svijeta" njezini su prihodi bili zanemarivi ili nepostojeći sve do 2020. godine kada počinje pandemija koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Te godine tvrtka mladog poduzetnika ima prihod od 442.000 eura. Sljedeće godine 2021. bilježi prohod od 3,47 milijuna eura, ali ne zahvaljujući prodaji nepromočne odjeće, već prodajom antigenskih testova.

"Jednu smo večer, gledajući vijesti na televiziji, vidjeli priliku za biznis", rekao je za 24sata bivši HDZ-ov zastupnik Anđelko Mihalić i Filipov otac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojavom pandemije tvrtka u Mihalićevom vlasništvu Buryen u suradnji s "kineskim proizvođačima" stvara brend BMedical te se počinje baviti uvozom i distribucijom medicinske opreme. Dio su te opreme brzi antigenski COVID testovi punog imena Boson Biotech Rapid SARS CoV-2. Njihov licencirani proizvođač je kineska tvrtka Xiamen Boson Biotech, i to su najčešći testovi koji se koriste u Hrvatskoj, a mogu se nabaviti u svakoj ljekarni.

Prema 24sata njegova je tvrtka najprije počela uvoziti originalne antigenske testove u Hrvatsku iz Kine, no kako otkrivaju bivši Mihalićevi suradnici, nakon što su ti originalni kineski testovi prošli validaciju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, napravljenu na 72 uzorka, u drugoj polovici 2022. godine se pojavljuju naizgled isti testovi u gotovo identičnom pakiranju. Oni su navodno proizvedeni u Istanbulu i uvezeni u Hrvatsku, te u jednom varaždinskom skladištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takav podatak donosi pitanje "Je li moguće da je Hrvatska preplavljena krivotvorenim testovima za COVID-19?". Mogućnost njihovog postojanje istražuju inspektori PNUSKOK-a te zagrebačka i varaždinska policija.

Osim toga, Mihalić je u Varaždinu 2020. osuđen za krivotvorenje novaca tijekom 2019.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luksuz mladog biznismena

Mladi Filip Mihalić, zahvaljujući svojoj velikoj zaradi za vrijeme pandemije, posjeduje dva skupocjena automobila. Naravno da ih može priuštiti jer je prodajući antigenske COVID testove institucijama hrvatskog zdravstva, od kojih je dio vjerojatno i lažan, zaradio milijune.

MIhalić posjeduje Lamborghini Huraca i Mercedes G 400. Vrijednost je luksuznog Lamborghinija procjenjuje na najmanje 350.000 eura, a snimke se njegovog automobila mogu pronaći na društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijavljen za silovanje

Filip Mihalić je prije par mjeseci prijavljen za prijetnje i silovanje. Zasad je nejasno zašto nije prepraćen istražnom sucu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo