HOMER OSTAO BEZ LOVE / Simpsoni odlaze u povijest

Image

Nakon godina prikazivanja, televizija Fox odlučila je zauvijek ugasiti seriju o debeljuškastom Homeru i njegovoj obitelji. Njihove (ne)zgode više nisu profitabilne.

7.10.2011.
15:49
VOYO logo

Popularna Fox-ova crtana serija "Simpsoni" definitivno odlazi u povijest. Razlog ukidanja serije leži u činjenici da televizija od nje više ne zarađuje milijarde kao nekad kad su Simpsoni bili na vrhuncu.

Čak bi i posljednja, 23. sezona, mogla biti zadnjaa ukoliko glumci ne pristanu na 45 posto manje plaće. Svejedno, u slučaju da glumci i pristanu na smanjenje plaće, iduća sezona bit će posljednja.

"Smanjenje plaće glumcima je u skladu sa smanjenjem plaće ostalim ljudima koji rade na seriji. Nisu samo oni ti koji osjećaju krizu", izjavio je jedan od čelnika Foxa koji je htio ostati anoniman.

Simpsoni su bili prva Foxova serija koja je dospjela među top 30 najgledanijih u SAD-u, a ubrzo nakon toga osvojila je svijet. Sve od 1989. godine kada se počela emitirati ostala je najdugotrajnija televizijska serija koja se prikazuje u prime-timeu.

Dosad su prikazane 488 epizode u 22. sezona, a serija je osvojila brojne nagrade, među kojima i 27 Emmyja. Časopis Time proglasio je Simpsone najboljom TV serijom 20. stoljeća, a dobili su i zvijezdu na holivudskoj "Stazi slavnih".

Kakogod bilo, mnoge generacije koje su odrastale u Homera, Marge, Barta, Lisu i Maggie seriju će vjerojatno moći gledati u brojnim reprizama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo