Sufinanciranje manjih insfrastrukturnih projekata /

Šibensko–kninska županija dobila milijun i 815 tisuća kuna za komunalne projekte

Image
Foto: Šibenski portal

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kušćević u Muzeju Grada Šibenika potpisao je danas s gradonačelnicima i načelnicima općina Šibensko – kninske županije odluke od dodjeli sredstava kapitalne pomoći za 13 gradova i općina kojima su odobreni projekti razvoja komunalnog gospodarstva i komunalnog standarda građana.

1.7.2016.
12:09
Šibenski portal
VOYO logo

"Hrvatska nije jaka koliko je jak Zagreb, nego koliko je jako njeno najmanje mjesto. Potpisivanje ovih ugovara danas je javno radi promocije ne nas, nego vas, načelnika općina koje se u zadnje vrijeme naziva lokalnim šerifima. Danas smo pokazali da to nije tako i da načelnici i župani vrijedno rade", istaknuo je ministar Kušćević.

Sufinanciranje manjih insfrastrukturnih projekata pomoći će jedinicama lokalne i regionalne samouprave da na veću  razinu podigne komunalni standard i unaprijedi kvalitetu života u mjestima županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradu Drnišu sufinancira se i izrada projektne dokumentacije za izgradnju tržnice na malo s 25 tisuća kuna.

Općini Kijevo sufinancirat će se  sa 150 tisuća kuna projekt uređenja okoliša groblja, a općina Kistanje primit će sto tisuća kuna za nabavu mobilnog reciklažnog dvorišta tj. kontejnera  i jednog rabljenog  kamiona s kukom za njegov prijevoz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradu Šibeniku odobren je projekt nabave vozila za prikupljanje i odvoz otpada u staroj gradskoj jezgri, a gradonačelnik Željko Burić potpisao je ugovor o sufinanciranju vrijedan 120 tisuća kuna.

Više o sufinanciranju projekata saznajte na Šibenskom portalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo