svečano otvorenje / Šibenik: 'Changer festival potpuno je oživio grad svojim bogatim sadržajima i atrakcijama'

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Changer Meetup, jedinstveni festival koji objedinjuje pet različitih sfera, od kulture preko glazbe do poslovnih konferencija, otvoren je u srijedu navečer u Šibeniku.

27.7.2017.
8:31
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Svečano je otvoren multimedijskom izložbom Inside Out Ivana Maričića Klifaa u Galeriji sv. Krševana i brojnim atrakcijama, pa su uz 3D projekcije na katedrali sv. Jakova zasvirali i Led Drummersi.

Festival u organizaciji agencije Fakat i Turističke zajednice grada Šibenika otvorili su gradonačelnik Željko Burić i direktor Turističke zajednice Dino Karađole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Burić istaknuo je da, čim je čuo da je predloženo ime festivala 'Changer', odmah postignut dogovor.

"Šibenik, osim što je grad ljudi koji su inovacijama izmijenili svijet, to je i grad koji doživljava promjenu vizure i sadržaja, ojačao je i snažno kroči turističkim putem. Nakon Međunarodnog dječjeg festivala Šibenik je ulazio u letargiju, a Changer festival potpuno je oživio grad svojim bogatim sadržajima i atrakcijama i to nam je veliko zadovoljstvo", kazao je Burić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor Turističke zajednice Dino Karađole istaknuo je da se ideja o organiziranju festivala rodila prije nekoliko godina u Varaždinu kada je došao u kontakt s organizatorima.

"Došli smo na ideju da ovim raznolikim festivalom oživimo staru gradsku jezgru. Ovo je dugoročni projekt i nadamo se da ćemo privući goste iz cijelog svijeta u naš grad. Changer ima raznolik  program i tako veliki projekt obogatio je turističku ponudu Šibenika, zato želim zahvaliti suorganizatorima", istaknuo je Dino Karađole, direktor Turističke zajednice Grada Šibenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Changer Meetup sastoji se od pet  programa koji će se odvijati od 26. do 28. srpnja na nekoliko lokacija u povijesnoj jezgri grada, a podijeljen je na Changer Meetup Conference, Changer Meetup Multimedia, Changer Meetup Street Art, Changer Meetup Playground i Changer Meetup Music.

Changer Meetup Multimedia po prvi put u Hrvatsku doveo je luminare engleske umjetničke grupe Architects of  Air koji su postavljeni na trgu Poljana pa veliku pneumatičku skulpturu građani Šibenika mogu razgledati tijekom festivala i izgubiti se u balonima s nizom tunela uz igru boje i svjetla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U okviru Changer festivala održat će se i Changer Meetup Playground radionice koje su u isto vrijeme i igraonice glazbe, dizajna i kreativnosti  za djecu kako bi uz igru, razvijali svoju kreativnost i inovativnost.

Changer Meetup Conference u Šibenik dovodi istaknute govornike i poslovne lidere koji će zainteresiranima otkriti tajnu uspjeha u poslovnom svijetu, Changer Meetup Street Art u večernjim će sati oživjeti šibenske ulice nastupima uličnih umjetnika, a svoje glazbene sposobnosti već je predstavio Señor Marküsen, jedan od najpoznatijih multiinstrumentalista na svijetu. Changer Meetup Music u Šibenik dovodi poznata imena kao što su Laibach, Chui, ABOP, Sowas i Josipa Lisac koji će održati koncerte na tvrđavi sv. Mihovila i kod crkve sv. Krševana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Perivoju Roberta Visianija održava se i Changer meetup food & fun, uz moto da dobra hrana mijenja pogled na svijet, a bogati program odvijat  će do 1. kolovoza.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo