BEND KOJI JE STVORIO OI! PUNK / Sham 69 6. lipnja u Karlovcu

Image

Povodom obilježavanja "30 godina karlovačkog punka" u grad na četiri rijeke stižu britanski "working class" punkeri.

14.5.2009.
20:57
VOYO logo

Kultni britanski Oi! punkeri Sham 69 potvrdili su svoj premijerni hrvatski nastup kojeg će u subotu, 6. lipnja održati u Karlovcu, na košarkaškom igralištu "Šanac".       

U pitanju je još jedan od koncerata u sklopu obilježavanja "30 godina karlovačkog punka" (prvi su nedavno u velikom stilu odradili Cockney Rejects), a otvorit će ga još jedan dugovječni punk sastav, pulski Frontalni udar.        

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se Shama tiče, osnovani su još 1975. godine, a već prvim albumom "Tell Us the Truth" i budnicama "Angels With Dirty Faces" te "If the Kids Are United" odigravaju presudnu ulogu u rađanju Oi! pokreta i stječu raznoliko sljedbeništvo u rasponu od skinheadsa do nogometnih navijača. Napisali su i himnu engleske nogometne reprezetnacije "Hurry Up England", a među njihove fanove ubraja se i bivši britanski premijer Tony Blair koji je "If the Kids Are United" zano puštati i na skupštinama Laburističke stranke.

Bend se bezbroj puta raspadao i ponovno okupljao, pritom redovno mijenjajući postavu, no uvijek je imao jednu konstantu, Jimmyja Purseyja, jednog od najpoznatijih britanskih punkera, za mikrofonom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijena ulaznice iznosi 80 kuna (100 na dan koncerta).      

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo