'TEŠKI SU OVO UVJETI' / Rade Šerbedžija otkrio što misli o umjetnoj inteligenciji, ali i svađi MIlanovića i Plenkovića...

Na komentar da ga mnogi pamte po ulogama Rusa kaže da je već umoran od toga

30.8.2023.
23:21
VOYO logo

Rade Šerbedžija gostovao je u RTL Direktu gdje je otkrio da se još ne misli umiroviti. U posljednje vrijeme manje glumi, a više pjeva. Kaže da ga najviše veseli život s prijateljima i obitelji.

"Čas sam u Hrvatskoj, čas sam okolo negdje, u Americi, Londonu. To me još uvijek drži znatiželjnim, sretnim i zadovoljnim", kaže Šerbedžija koji je upravo završio sezonu Ulysses teatra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"23 godine teatra, uspješnog, imali divnu publiku, igrali Shakespeara, koncerte. Sutra imam ja zadnji koncert, zadnja predstava u našem teatru. Gosti su mi Livio Morosin, Vlado Kraslin i Damir Urban i moj Zapadni kolodvor bend", kaže Šerbedžija.

Kaže da je zadovoljan onim što imaju u kazalištu koje je postalo dio nacionalnog parka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teški su ovo uvjeti u kojima radimo, ali velika je ovo stvar. Otvoreni teatar na bilo kojem području, ne samo Hrvatske nego bilo gdje pati od okupacije buke, galame, užasnog tempa života i svega toga što nas okružuje. Tu Brijuni, na malom otoku, jedna stara tvrđava koja je sama po sebi čarobna, teško ju je savladati, često nas prekinu i kiše. Istodobno je tamo teško i predstave držati, ali uspijevamo sve ove godine", kaže.

'Naravno da sam poznati Rus. To nije bitno'

Na komentar da ga mnogi pamte po ulogama Rusa kaže da je već umoran od toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da sam poznati Rus jer sam igrao u nekoliko svjetski poznatih filmova koji su bili među najboljim filmovima tih godina na svijetu. Tako da su se najviše vidjeli, ali više sam igrao drugih uloga u Americi, u svijetu. To nije bitno, uopće nije bitno", kaže.

U četvrtak, kaže, završava svoj koncert.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moja ploča se zove "Ne okreći se sine" što je moja poruka mom sinu, njegovoj generaciji da žive bolje nego njihovi očevi, da se ne okreću", kaže Šerbedžija koji smatra da sve generacije imaju svoje padove i uzvisine, a nažalost, čini se, i rat.

Kaže i da ne gleda televiziju te da tek ponekad odgleda neki film koji mu sin preporuči.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bavim se životom, igram tenis, družim se s prijateljima, idem po kafanama, odgajam djecu i unuke, volim se sa ženom i živim sretan život", kaže Šerbedžija.

Image
'S MRTVIMA SE NE POLEMIZIRA, ALI...' /

Rade Šerbedžija nakon prozivki objavio posljednje pismo Mire Furlan: 'Ovo je dokaz o našem odnosu'

Image
'S MRTVIMA SE NE POLEMIZIRA, ALI...' /

Rade Šerbedžija nakon prozivki objavio posljednje pismo Mire Furlan: 'Ovo je dokaz o našem odnosu'

'Nema više velikih mislioca'

Na pitanje, boji li se umjetne inteligencije i kuda ide ovaj svijet, kaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pogledajte kakve sve imamo u svijetu političare, nema više velikih mislioca, političara, državnika. Svi su to neki činovnici postali i bezimeni ljudi. Nema ni filozofa koji bi objašnjavali svijet, kao da su se svi zavukli u mišje rupe. Umjetna inteligencija je prirodan slijed kud ide ovaj svijet. Počeo se vrtjeti brže nego stari", kaže.

Šerbedžija je komentirao i odnos Andreja Plenkovića i Zorana Milanovića. Kaže kako ova zemlja zaslužuje bolje i normalnije odnose čak i kada su različiti svjetonazori u pitanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treba imati neku ljudskost, poštovanje tuđeg mišljenja, različitosti. Nisam zadovoljan s tim, iako sam na neki način dobar i s jednim i drugim. U pristojnim odnosima", kaže te dodaje da je politika "opasna stvar" i da "ne vjeruje u političare".

"Vjerujem samo onda kada dolazi revolucija i u teškim vremena kada se bore za narod, za zemlju. Onda su to ispravne stvari, ispravne emocije, sve drugo je neka, u današnjem smislu, trgovina i politika", kaže Šerbedžija koji nakon kratkog predaha 13. rujna počinje snimati film s Dinom Mustapićem po tekstu Viktora Ivančića. U pitanju je, kaže, "jedna divna priča o tim ljudima moje generacije u bolnicama i staračkim domovima koji dižu revoluciju. Savršen scenarij".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šerbedžija, koji je radio s nekima od najvećih režisera i glumaca na svijetu. O njima kaže, "što su veći, to su normalniji".

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo