JEDINI U OVOM DIJELU EUROPE / Liječnici na Svetom Duhu izveli čudo: Mladiću spasili koljena nakon izrazito rijetke ozljede uslijed prometne nesreće

Prvi put u ovom dijelu Europe liječnici su rekonstruirali ligamente oba koljena, i to minimalno invazivnom kirurškom metodom

6.6.2023.
17:36
VOYO logo

"Sigurno osjetim da ide na bolje. Petak je bio malo bolan, prespavao sam ga dosta, ali nakon toga – možda su dva dana prošla, ozljeda se više uopće ne osjeti.Prije ove operacije je 20 stupnjeva bilo što sam mogao saviti koljeno. Više od toga je bila grozna bol i nije se moglo", rekao je za RTL DanasKristian Jadrijević-Cvrlje pacijent kojemu su na Svetom Duhu prof.dr.sc. Saša Janković, pročelnik Zavoda za ortopediju i traumatologiju Kliničke bolnice "Sveti Duh" i doc.dr.sc. Goran Vrgoč revolucionarnom operacijom, prvi put u ovom dijelu Europe rekonstruirali ligamente oba koljena. I to minimalno invazivnom kirurškom metodom, prenosi Danas.hr.

Nakon teške prometne nesreće, koja je rezultirala luksacijom obaju koljenskih zglobova, pacijent je iz KBC-a Firule prebačen na Kliniku za kirurgiju Zavoda za ortopediju i traumatologiju Kliničke bolnice "Sveti Duh", gdje mu je tim od osam stručnjaka spasio funkcionalnost koljena. Oni su jedini u ovom dijelu Europe koji mogu izvesti ovu operaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NIJE SVE KAKO SE ČINI.. /

Ella Dvornik otkrila detalje o povećanju grudi: 'Bolje mi je bilo nakon carskog reza, nego nakon operacije grudi...'

Image
NIJE SVE KAKO SE ČINI.. /

Ella Dvornik otkrila detalje o povećanju grudi: 'Bolje mi je bilo nakon carskog reza, nego nakon operacije grudi...'

Koliko je zahvat  kompletne rekonstrukcije četiri ligamenta desnog koljena zahtjevan najbolje govori to što je operacija trajala dva sata. "Čisto da vam predočim – kada se ozlijedi jedno koljeno – stopa takvih ozljeda u svijetu je 0,02% kada se ozljede dva koljena bilateralno – to su ekstremno ekstremno rijetke ozljede", rekao je za RTL Danas Goran Vrgoč, specijalist ortopedije i traumatologije u KB Sveti Duh.

Doc.dr.sc. Gorana Vrgoča najavio je da će za dva mjeseca isti tim operirati i lijevo koljeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovim jedinstvenim zahvatom, obavljenim u novoj zgradi Dnevne bolnice i Jednodnevne kirurgije u čiju je gradnju i opremanje uloženo 6,5 milijuna eura, tim Zavoda za ortopediju i traumatologiju Kliničke bolnice "Sveti Duh" prepoznat je kao vodeći edukacijski centar za artroskopsku kirurgiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo