'OVO MI JE ŠKOLA' / Selfie s broda i čaša pošipa nakon zatvora: Bivši načelnik Smokvice slavi slobodu uz Gibonnija

Image

Napisao je i poučak u svojoj objavi za sve one koji misle da se ne može živjeti bez mobitela i društvenih mreža 51 dan: 'Vjerujte, može'

Katarina Dimitrijević Hrnjkaš

Katarina Dimitrijević Hrnjkaš

Dajte joj 100 metara ulice i u njoj će naći heroja ili skandal. Novinarstvo joj je strast, ne posao

4.7.2024.
15:11
VOYO logo

Uz zvuke Gibonnijeve pjesme "Ovo mi je škola", nekadašnji načelnik Općine Smokvica Kuzma Tomašić objavio je selfie s broda, nakon što je izašao iz zatvora u kojem je bio je 51 dan.

"U nepravednom sustavu pravednom čovjeku mjesto je u zatvoru. Građanski neposluh - Henry D. Thoreau", stoji također u objavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot Instagram

I večer prije, na društvenim mrežama objavio je sliku s podignutom čašom i to netom nakon puštanja na slobodu. Podsjetimo, Tomašić je završio u istražnom zatvoru zbog slučaja izgradnje Muzeja zlata i srebra koja se financirala uglavnom od sredstava EU-a.

Kako je prije pisao Dubrovački dnevnik, Tomašića sumnjiče da je oštetio Općinu i fondove EU-a za po 2,2 milijuna kuna, a Dubrovačko-neretvanska županija oštećena je za 800 tisuća kuna. Naime, kroz potpisivanje aneksa ugovora, rokovi za izgradnju muzeja probijali su se, a i gradnja je poskupljivala. Zbog ovog je slučaja dao neopozivu ostavku na mjesto načelnika Općine, no krivnju negira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu uvečer uz podignutu čašu pošipa, na Facebooku je napisao: "Vama koji ste me unaprijed osudili - ne zamjeram. Vama koji ste mojoj obitelji i meni pružali podršku - zahvaljujem Vam. Gospodinu iz Smokvice koji me prijavio - opraštam mu. Svima Vama koji ste mi pomagali ili ponudili pomoć proteklih 51 dan - hvala Vam. Proteklih 15-godina vodio sam 'bitke' na raznim poljima za svoju Smokvicu, mnoge od njih sam iznio i na svojim leđima ali doslovno. Sada mi dopustite da budem malo sebičan da se povučem iz svih bitaka i koncentriram se na 'bitku' života', bitku koja će biti dugotrajna i skupa ali vjerujem da će na kraju rezultirati time da ću oprati ljagu s imena svoje obitelji i sebe koja se je nabacivala proteklih 51 dan. Za sve koji me budu trebali ponovo sam dostupan na starom broju: Do pobjede! P.S. Za sve koji misle da se ne može živjeti bez mobitela i društvenih mreža 51 dan, vjerujte da može."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo