SKANDAL U PULI / Seks u školi! Bivši učenik brani profesora koji je o svemu šutio: 'Dobar je čovjek, ali malo smušen'

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Pojedini anonimni učenici stali su u obranu osumnjičenog profesora i ravnateljice

21.11.2018.
16:52
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Zbog seksualnog uznemiravanja maloljetnog učenika nad vršnjakinjom smijenjena je ravnateljica pulske Medicinske škole Gordana Ćoso

U tijeku je i otkaz ugovora o radu profesoru koji navodno nije reagirao na događaj koji se dogodio za vrijeme školskog sata.  Slučaj već istražuju istarska policija u koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvom te inspekcijska služba Ministarstva obrazovanja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je kao iz onih filmova o luzerima"

Pojedini anonimni učenici stali su su obranu osumnjičenog profesora i ravnateljice tvrdeći kako se tu radi o pojavi koja je uobičajena među adolescentima. Glas Istre piše da su se seksualne radnje dogodile prošlog mjeseca među 16-godišnjacima, učenikom i učenicom drugog razreda Medicinske škole na satu informatike. Predstavnik Školskog odbora rekao je da je učenik učenici zavlačio ruke u gaćice i grudnjak, no drugi izvori bliski istrazi, pak, tvrde da su učenici svojevoljno sudjelovali u seksualnim radnjama i da nije bilo nikakve prisile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki bivši učenici Medicinske škole za profesora kojem prijeti otkaz imaju samo riječi hvale. "On je samo malo smušena osoba, ali jako dobar čovjek i profesor. Jako ga poštujem, a isto vam mnogu potvrditi brojni bivši učenici škole. Nažalost, on vam je kao iz onih filmova o luzerima, čovjek stvarno nema sreće, sve mu uvijek krene naopako. Ovo navodno seksualno uznemiravanje, pipkanje, šlatanje, zavlačenje ruku u gaćice, toga u školi oduvijek ima, a sada se njega proziva da nije reagira", rekao je za Glas Istre bivši učenik Medicinske škole Niki Vranić

"Ne vjerujem da je vidio što dvoje učenika radi"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iskreno, i mi smo na satu svašta radili, skrivali se, a kada bih ja napravio nekakav eksces, profesor je reagirao i odmah je zvao ravnateljicu. Uopće ne vjerujem da je vidio to što dvoje učenika radi, jer oni su okrenuti prema zidu i, ako se to stvarno dogodilo, uvjeren sam da se skrivali ispod klupe. Taj profesor nikome neće učiti zlo. Neće tužakati i po meni je on zapravo žrtva kolektiva jer je malo smušen, onako, pravi štreber. Bivša ravnateljica je također korektna i ne mogu vjerovati da se radi hajka na dvoje ljudi koji mogu dobiti otkaz", kazao je Vranić. 

Istarska županija se već nekoliko dana ne oglašava na upite medija dok ostala nadležna tijela odbijaju komentare za vrijeme trajanja istrage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo