Uskoro na Pantovčaku / Sedam dana do inauguracije Zorana Milanovića: Grabar-Kitarović će od Vlade tražiti nekretninu

Od ranije je poznato kako je na inauguraciju pozvano samo 39 gostiju i to dužnosnici po funkcijama

11.2.2020.
19:35
VOYO logo

Za točno sedam dana Hrvatska će imati novog predsjednika Republike, Zorana Milanovića. 

Nakon inauguracije točno u podne na Pantovčaku istog će se dana održati i primopredaja vlasti između tada već bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i novog predsjednika Zorana Milanovića. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U stožeru izabranog predsjednika doznaje se kako će himnu pjevati Josipa Lisac. Od ranije je poznato kako je na inauguraciju pozvano samo 39 gostiju i to dužnosnici po funkcijama, očekuje se dolazak i dvojice bivših predsjednika, a među uzvanicima će biti i obitelj izabranog predsjednika te članovi njegova izbornog stožera.

Aktualna predsjednica je aktivna i u idućih sedam dana, bila je Mainzu, Frankfurtu a sutra ima ručak s Borutom Pahorom, bit će to neformalni ručak i neće se potezati neke teške političke teme a zadnja aktivnost Kolinde Grabar-Kitarović bit će kada će nadbiskup Bozanić primiti odlikovanje za pokojnog Franju Kuharića

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ponedjeljak Kolinda Grabar-Kitarović nema ništa u planu a u utorak će predati vlast Zoranu Milanoviću u uredu predsjednice.

Grabar Kitarović će zatražiti od Vlade dodjeljivanje jedne nekretnine za ured bivše predsjednice za što ona ima pravo po zakonu i regulativama.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo