Novi plakati / SDSS ponovno podiže prašinu kampanjom: 'Ovo je odgovor onima koji me napadaju'

Image
Foto: Pixell

Pupovac kaže kako nikad nije imao problem stati pred hrvatsku zastavu

9.5.2019.
8:03
Pixell
VOYO logo

Fotografija predsjednika SDSS-a i nositelja liste Milorada Pupovca s hrvatskom zastavom i sloganom, "Rođen u Hrvatskoj", koji je dijelom napisan na ćirilici, jedan je od novih promidžbenih plakata SDSS-a s kojim ta stranka ulazi u drugi dio kampanje za europske izbore.

Pupovac je za Jutarnji list rekao da je to odgovor onima koji su uništavali prve jumbo plakate s pitanjem "Znate li kako je biti Srbin u Hrvatskoj", gdje je riječ Srbin napisana na ćirilici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Plakati nisu bili samo išarani i uništeni, nego su korišteni za slanje poruka nasilja i najgoreg povijesnog iskustva koje su Srbi imali. Zato smo u ovom drugom dijelu kampanje odlučili odgovoriti takvima, ali i drugima, koji o tome misle pozitivno i negativno, na način da istaknemo nešto što se počesto zaboravlja, ali i ne zna - a to je da su Srbi ovdje rođeni, da je Hrvatska zemlja njihova porijekla i da je smatraju svojom zemljom, neovisno što postoje oni koji smatraju da su Srbi u Hrvatsku došli jučer i da bi je sutra trebali napustiti", komentirao je Pupovac.

VEZANA VIJEST

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje kako nikad nije imao problem stati pred hrvatsku zastavu.

"Kao što nikad s tim nisam imao problem, tako nemam problem ni da danas na ovim izborima stanem pred one kojima smeta ćirilica i srpsko ime kao dio našeg života i identiteta, jer za mene ta zastava nije zastava mržnje niti poziva na nasilje, nego zastava čijem smislu i sadržaju treba svatko doprinositi te ispuniti sadržaj i smisao njezine simbolike bez obzira je li to na ćirilici ili drugom jeziku", rekao je Pupovac Jutarnjem listu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo