REZULTATI IZBORA ZA ŠEFA SDP-a: / Bernardić i Ostojić ušli u drugi krug! Pogledajte kako su prošli ostali kandidati

Image
Foto: PIXSELL, Davor Javorović

Članovi SDP-a su na unutarstranačkim izborima birali predsjednika stranke za mandat od četiri godine, a za mjesto stranačkog šefa natjecalo se sedam kandidata.

19.11.2016.
19:36
PIXSELL, Davor Javorović
VOYO logo

NOVO 22:08 - Na fer borbi se zahvalio i Ranko Ostojić rekavši da su uspjeli sačuvati obraz SDP-a i dostojanstveno se boriti. I on je zahvalio svim članovima i članicama koji su izašli na izbore.

'Ja nikad ne odustajem. U SDP-u su nas naučili da se borimo, prema tome, Davore, neće biti lako. U ovom trenutku po meni je pobijedio SDP, a siguran sam da će pobijediti i iduću subotu, kada ćemo biti u prilici držati pobjedničke govore', rekao je Ostojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

22:06 - Okupljenima se obratio Davor Bernardić riječima da je danas pobijedio SDP. Zahvalio se svim članicama i članovima koji su izašli na izbore i iskazali mu podršku. Čestitao je drugim kandidatima.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

BERNARDIĆ I OSTOJIĆ IDU U DRUGI KRUG: Borit će se za mjesto šefa SDP-a

Image

BERNARDIĆ I OSTOJIĆ IDU U DRUGI KRUG: Borit će se za mjesto šefa SDP-a

'Mislim da smo pokazali da smo velika stranka i kako se bori dostojanstveno za SDP i za Hrvatsku. Hvala svima na korektnoj kampanji. SDP vas treba i naći ćemo način kako da vas uključimo u rad SDP-a za izgradnju novih šansi', poručio je drugim kandidatima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Čeka nas izgradnja boljeg društva, smanjivanje nejednakosti, borba za ljude koji žive od svog rada. nisu svi isti ali u Hrvatskoj svatko treba imati jednaku šansu. To je moja poruka', rekao je Bernardić popraćen velikim pljeskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

22:02 - Trenutno su poznati rezultati za 91 posto biračkih mjesta. Ostatak će biti poznat za oko sat vremena, a službeni rezultati će biti objavljeni sutra oko 14 sati. Oko 18 tisuća članova SDP-a izašlo je na birališta, što je oko 50 posto birača. Davor Bernardić dobio je 7.924, ili 46 posto glasova. Ranko Ostojić dobio je 22,79 posto glasova, Orsat Miljenić 17 posto glasova, a Tonino Picula 11 posto glasova. Karolina Leaković osvojila je 1,20 posto glasova, Vesna Škulić 0,21 posto, a Gordana Sobol 0,26 posto. Radi se o privremenim rezultatima na 91 posto obrađenih biračkih mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


21:45 Po neslužbenim informacijama iz izbornih stožera, najvjerojatnije će se ići u drugi krug izbora za predsjednika SDP-a, jer prvi podaci govore da ni jedan od kandidata neće osvojiti natpolovičnu većinu glasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon 12 tisuća prebrojanih glasova, Davor Bernardić je u vodstvu sa 43 posto osvojenih glasova, drugi je Ranko Ostojić, a treći Orsat Miljenić.

21:30 - N1 javlja da je prebrojano više od 60 posto glasova na izborima za novog šefa SDP-a. Prema do sada dostupnim podacima i neslužbenim informacijama, Davor Bernardić je i dalje u vodstvu s oko 45 posto glasova. Na drugom je mjestu Ranko Ostojić koji je osvojio oko 22 posto glasova. Orsat Miljenić i Tonino Picula imaju sličan broj glasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21:10 - Po neslužbenim informacijama iz izbornih stožera, najvjerojatnije će se ići u drugi krug izbora za predsjednika SDP-a, jer prvi podaci govore da ni jedan od kandidata neće osvojiti natpolovičnu većinu glasova. Nakon 12 tisuća prebrojanih glasova, Davor Bernardić je u vodstvu sa 43 posto osvojenih glasova, drugi je Ranko Ostojić, a treći Orsat Miljenić. Središnja izborna komisija SDP-a objavit će prve neslužbene rezultate u 22 sata.

20:45 - SDP i dalje broji glasove nakon izbora za novog šefa stranke. Za sada je obrađeno oko 50 posto glasova, a prema neslužbenim informacijama, u vodstvu je Davor Bernardić s nešto više od 40 posto glasova. Na drugom je mjestu Ranko Ostojić, a slijedi ga Orsat Miljenić. Središnja izborna komisija SDP-a privremene neslužbene rezultate trebala bi objaviti u 22 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20:15 - Kako na Twitteru prenosi novinar Sanjin Španović, prema do sada prebrojanim glasovima članova SDP-a, Davor Bernardić je osvojio 44% glasova, Ranko Ostojić je na drugom mjestu s 24 % glasova SDP-ovaca, dok je treći Orsat Miljenić s 15% glasova, a iza njega je s 13% glaosva Tonino Picula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20:12 - Kako piše Index, u Splitu su prebrojeni glasovi za novog predsjednika SDP-a. Ranko Ostojić pobijedio je na domaćem terenu, ali razlika u odnosu na drugoplasiranog Davora Bernardića nije prevelika. Svega 13 glasova. Ostojić je dobio 129, a Bernardić 116.

Trećeplasirani je Orsat Miljenić sa 63 glasa, Tonino Picula osvojio je 39 glasova. Gordana Sobol i Karolina Leaković dobili su po pet glasova, a Vesna Škulić jedan. Važećih je bilo 358 glasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Zagrebu je vodstvo preuzeo Davor Bernardić, dok je u drugim dijelovima sjeverozapadne Hrvatske tijesno između njega i Miljenića.

19:53 - Prema neslužbenim informacijama, prebrojano je oko 11 tisuća glasova i Davora Bernardića za sada podržava 45 posto članova stranke. Sada se tijesna utrka vodi između njega i Ranka Ostojića. Orsat Miljenić za sada je trećeplasirani, a kako prenosi N1, Tonino Picula je na četvrtom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema neslužbenim informacijama, glasovalo je oko 50 posto članova SDP-a, njih oko 18 tisuća.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

19:10 - Dnevnik.hr prenosi da je prebrojavanje glasova u tijeku, a prema prvim neslužbenim informacijama, trenutno je u uvjerljivom vodstvu Davor Bernardić, u čijem stožeru smatraju da će osvojiti više od 40 posto glasova. Podsjetimo, za pobjedu je potrebna natpolovična većina glasova članova stranke, njih oko 37.000.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Favoriti su, osim Bernardića, i Ranko Ostojić i Orsat Miljenić, no u njihovim su stožerima nešto oprezniji pa još ne izlaze s neslužbenim procjenama rezultata.

Image
Image

Iz stožera Orsata Miljenića tako se mogla čuti potvrda da je Bernardić u vodstvu, a Ostojić i Miljenić će se tako boriti za drugo mjesto. Drugi će se krug izbora, ako niti jedan kandidat sada ne osvoji natpolovičnu većinu, održati za tjedan dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manja izlaznost nego u travnju

Tijekom jutra su glasovali istaknuti članovi SDP-a, a nije se znalo je li još uvijek aktualni čelnik SDP-a Zoran Milanović uopće izišao na izbore. Kako se kasnije neslužbeno doznalo, Milanović je glasovao u zagrebačkoj gradskoj organizaciji stranke u Črnomercu.

Image

Prema do sada dostupnim podacima, izlaznost na ovijm izborima manja je od one na izborima u travnju, kada su kandidati bili Zoran Milanović i Zlatko Komadina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oko 37.000 članova stranke biralo je predsjednika neposredno, po sistemu jedan član - jedan glas. Glasovalo se na 542 biračka mjesta u općinskim, gradskim i mjesnim organizacijama.

Za novog predsjednika SDP-a natječu se Davor Bernardić, Ranko Ostojić, Tonino Picula, Orsat Miljenić, Karolina Leaković, Gordana Sobol i Vesna Škulić.

Središnja izborna komisija SDP-a privremene neslužbene rezultate trebala bi objaviti oko 22 sata, kada se očekuju i izjave kandidata. Službeni će se rezultati znati sutra u 14 sati.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo