'uvjeti nisu pošteni' /

Sberbank neće sudjelovati u novom financiranju Agrokora!

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Ovo je za Bloomberg izjavio prvi zamjenik predsjednika Uprave Sberbanka Maksim Poletaev, a prenosi ruski poslovni portal Finanz

1.6.2017.
13:07
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

Sberbank neće sudjelovati u novom financiranju Agrokora jer smatra da uvjeti toga financiranja nisu pošteni!

Ovo je za Bloomberg izjavio prvi zamjenik predsjednika Uprave Sberbanka MaksimPoletajev, a prenosi ruski poslovni portal Finanz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada smo zatražili da se podigne status zaštite naših zadnjih 100 milijuna eura pozajmice, taj zahtjev je bio odbijen s obrazloženjem da je u suprotnosti s lex Agrokorom. A sada se slični uvjeti nude svima, uključujući fondove koji su kupili dug na tržištu za 30-35 posto. Mi ne razumijemo takvu logiku", rekao je Poletajev.

Podsjetimo, prvi zamjenik predsjednika Uprave ruske Sberbanke u ponedjeljak je boravio u Zagrebu gdje se u Banskim dvorima sastao s premijerom Plenkovićem i izvanrednim povjerenikom Ramljakom, a nakon razgovora je izjavio da će nastavak financiranja koncerna ovisiti o "razini suradnje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, Ramljak je u ponedjeljak tvrdio da novi kredit ne ovisi o tome hoće li Sberbank u njemu sudjelovati pa ako je vjerovati njegovim riječima, ova Poletajeva objava ne bi trebala izazvati veće potrese u Agrokoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo