Buncek, krvavica, 3 butelje graševine... / Šarić priznao da je častio Šeksa gradskim novcem, Dabro koji ga je razotkrio tvrdi: 'Bila je to kartaška večera'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL/Facebook Josip Šarić

Međutim, uz račun objavio je i uplatnicu na kojoj se vidi kako je Šarić jučer izvršio povrat tih sredstava u proračun Grada Otoka. Naime, on je osobno uplatio tih 129,60 eura u proračun grada

9.12.2023.
10:59
Patrik Macek/PIXSELL/Facebook Josip Šarić
VOYO logo

Nakon što je saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto optužila Šeksa za prijetnje, a pri tome spomenula kako je tu bio i Josip Šarić, gradonačelnik Otoka i saborski zastupnik, postavilo se pitanje tko je platio taj ručak. Naime, Josip Dabro, nekada član HDZ-a, a danas visokopozicionirani dužnosnik Domovinskog pokreta, koji i sam živi u Otoku gdje je prebivalište i Šarića je prvi ukazao na to pitanje.

Image
'VAMPIRSKI PIR' /

Tko je platio večeru u restoranu gdje se Šeks 'unio Vidović Krišto u lice'? Bivši HDZ-ovac tvrdi: 'Službenu karticu koristi u privatne svrhe...'

Image
'VAMPIRSKI PIR' /

Tko je platio večeru u restoranu gdje se Šeks 'unio Vidović Krišto u lice'? Bivši HDZ-ovac tvrdi: 'Službenu karticu koristi u privatne svrhe...'

Šarić je na upit Večernjeg lista kazao da o spornom ručku u zagrebačkom restoranu Purger više ne želi govoriti te se pozvao na priopćenje na svojoj Facebook stranici gdje pak nije bilo niti riječi o tome ručku i tko ga je platio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sporni račun

Šarić zatim u petak na svojoj Facebook stranici objavljuje presliku računa. Prema onome što se vidi ukupan račun iznosio je 129,60 eura i plaćen je službenom bankovnom karticom Grada Otoka. Na ručku se jeo jedan kilogram bunceka uz domaću krvavicu kao prilog. Popile su se tri butelje graševine Adžić, dvije litre mineralne vode i litra prirodne vode. Račun je plaćen u 17:32 sati.

Međutim, uz račun objavio je i uplatnicu na kojoj se vidi kako je Šarić jučer izvršio povrat tih sredstava u proračun Grada Otoka. Naime, on je osobno uplatio tih 129,60 eura u proračun grada. Šarić se jučer oglasio ukazujući na „medijsku harangu“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vezano za medijsku harangu koja je organizirana od strane Domovinskog pokreta i Josipa Dabre, a kojom je iznesene uvrede, laži i optužbe danas sam izvršio povrat financijskih sredstava u proračun Grada Otoka u iznosu 129,60 eura koliko je iznosio račun za poslovni ručak 06. prosinca 2023. godine u restoranu Purger u Zagrebu. Unatoč činjenici da je Pravilnikom o korištenju sredstava za reprezentaciju Grada Otoka (Službeni vjesnik Grada Otoka broj 09/2021.) propisano da Gradonačelnik raspolaže predviđenim sredstvima za reprezentaciju Grada te ima pravo na utrošak proračunskih sredstava za ugošćivanje poslovnih partnera. Napominjem da je Vladimir Šeks počasni građanin Otoka, te da je u svim našim projektima, od dobivanja samog statusa grada do mnogih drugih, bio podrška na ostvarivanju istih. Protiv Josipa Dabre podnijeti ću kaznenu prijavu zbog narušavanja ugleda i kontinuiranog uznemiravanja i napadanja te iznošenja laži u javnosti", napisao je Šarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dabro odgovara

Podsjetimo kako je Dabro prethodno za Večernji list rekao da ovo nije prvi put da se privatni ručkovi plaćaju službenom bankovnom karticom Grada Otoka te rekao kako je Vladimir Šeks osoba koja godinama unazad štiti Šarića.

POGLEDAJTE VIDEO: Gdje su ti premijerovi radari? Žalac i nova afera: Častilo se po restoranima na račun Ministarstva i fondova?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obzirom da Šarić tvrdi da je kartanje bila 'poslovna večera, a da su na toj fotografiji kartanja još dvije osobe, pozivam javno Josipa Šarića da objavi da li svi kartaški sudionici 'poslovni partneri Grada Otoka'. Pozivam ga da objavi i njihova, mnogima poznata imena. To će biti jako, jako zanimljivo svima, posebno simpatizerima i glasačima HDZ-a … Pitam Šarića da odgovori: zašto je vratio novac na račun Grada Otoka, ako je sve to bilo u redu? Tim činom Josip Šarić otkriva baš ono što pokušava sakriti. Priznaje sve, baš sve - i da je bio na kartaškoj, a ne službenoj večeri, i da nije smio trošiti javni novac na hranu i puno puno pića! I da je time počinio očito kazneno djelo", napisao je između ostaloga Dabro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je rekao i da od 2006. godine, od kako je Vladimir Šeks pomogao Otoku da dobije status Grada, da je iz Otoka iselilo 3.500 većinom mladih ljudi.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo