Sanader će biti uzvanik na Josipovićevoj inauguraciji

Mirando Mrsić, privremeni predstojnik ureda novoizabranog predsjednika, otkrio je u intervjuu kako će Ivo Josipović na svoju inauguraciju pozvati i bivšeg premijera Ivu Sanadera.

19.1.2010.
11:02
VOYO logo

Mrsić je u intervjuu Jutarnjem listu objasnio kako se na inauguracije pozivaju svi bivši predsjednici Vlade RH, pa će tako biti pozvan i bivši premijer Ivo Sanader. Rekao je i kako je svoj dolazak na inauguraciju potvrdio kosovski predsjednik Fatmir Sejdiu, dok je srpski predsjednik Boris Tadić poslao čestitku, a pregovori s protokolom još traju.

Najavio je i da će prisega i inauguracija biti drugačija od dosadašnjih, sa srcem i dušom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mrsić je objasnio i zašto je Ivo Josipović već danima bez službenog policijskog osiguranja.

"Iako bi bilo logično da je MUP barem par dana prije drugog kruga izbora došao u stožere obaju kandidata i najavio da će u ponoć preuzeti osiguranje onoga tko pobijedi, to nisu učinili. Jednostavno su u ponoć došli u stožer i rekli: imamo dolje automobil i pratitelja za gospodina Josipovića. Mi smo im nakon dogovora s Josipovićem rekli da ne želimo osiguranje na takav način, već želimo sjesti za stol i sve dogovoriti, ali, naravno, sve unutar sustava. Pogotovo zato što predsjednik Josipović želi osiguranje koje nije napasno, ne želi prekidati promet i vožnju pod rotirajućim svjetlima", izjavio je Mrsić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže kako Josipović, barem što se kretanja po Zagrebu tiče, želi neupadljivo osiguranje, nalik onom koje je imao pokojni premijer Ivica Račan.

Mrsić kaže i kako su napisi o tome da je Josipović zahtijevao da Dnevnik plus na HTV-u vodi Zoran Šprajc a ne Dijana Čuljak-Šelebaj tek insinuacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bih komentirao dopis HHO-a, ali ni u jednom trenutku nismo zahtijevali da bude drugi urednik niti smo se ikada tijekom kampanje miješali u uređivačku politiku", rekao je Mrsić i dodao kako smatra da je netko s HTV-a, zbog njihovih unutarnjih borbi, namjerno poslao HHO-u lažnu informaciju.

Prethodni čanci:

arti-201001180784006 arti-201001170220006 arti-201001130348006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo