'MOJA SAVJEST JE ČISTA' / Tomašević odgovorio Samodolu i Vukoviću: 'Ako znate za neke nezakonitosti, tužite!'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Stvari koje izlaze van više govore o njima nego o nama. Šire se optužbe da želimo koristiti Holding za vlastite financijske interese. Odbacujem te optužbe, kazao je Tomašević

8.10.2021.
13:45
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević obratio se javnosti nakon što je jučer smijenjeni član Uprave Zagrebačkog holdinga Ante Samodol iznio svoju stranu priče o odnosu s gradskom upravom u tri i pol mjeseca koliko je bio u gradskoj megatvrtki.

Podsjetimo, predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Nikola Vuković te član Uprave Ante Samodol nakon tri i pol mjeseca su smijenjeni zbog, kako tvrdi gradonačelnik Tomislav Tomašević, "različitih koncepata vođenja Holdinga".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Moja dužnost i moj mandat koji sam dobio od građana je da djelujem kad stvari ne funkcioniraju. S obzirom na to da je Holding velik i kompleksan sustav, bitno je da cjelokupna uprava dobro funkcionira uz našu potporu. Tu je bilo napetosti od početka na relaciji više članova Uprave. Takve napetosti nisu rijetkost, a nakon što smo na natječaju izabrali tri nova člana uprave, a nisu se ni informirali o temama od starih članova Uprave, morali smo intervenirati. To se ne može tolerirati", kazao je Tomašević.

Image
DARKO RICHTER JE BIVŠI /

Nije prošlo ni tjedan dana od imenovanja! Kontroverzni liječnik povlači se sa Srebrnjaka: 'Ne želim biti na teret...'

Image
DARKO RICHTER JE BIVŠI /

Nije prošlo ni tjedan dana od imenovanja! Kontroverzni liječnik povlači se sa Srebrnjaka: 'Ne želim biti na teret...'

'Odbacujem navode da Holding želimo koristiti za vlastite interese'

"Blog ne mislim komentirati. Na to ne trebam trošiti vrijeme. Stvari koje izlaze van više govore o njima nego o nama. Šire se optužbe da želimo koristiti Holding za vlastite financijske interese. Odbacujem te optužbe. Poručujem svima da pokrenu tužbe ako smatraju da smo napravili nešto nezakonito. Moja savjest je čista, odgovornost velika, a odlučnost čvrsta", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ima puno interpretacija činjenica koje nisu točne", rekao je o navodima iz Samodolovog teksta. Pozvao je Samodola i Vukovića da pokrenu tužbe, ako znaju da je bilo nešto nezakonito.

"Ovo nisu samo optužbe na NO nego i na nas da smo u sukobu ineteresa i da želimo koristiti Holding za svoje financijske interese. Moja motivacija da se kandidram je da izvučemo grad iz katastrofe u kojoj se našao", kazao je Tomašević. Dodao je i da Vuković i Samodol nisu druge članove Uprave i Nadzornog odbora Holdinga izvještavali o poslovnim potezima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomašević je rekao da on nije tražio da potpisuje suglasnost za svako zapošljavanje u Holdingu, kao što je to bilo u vrijeme Milana Bandića. "To poručujem na navode da nisu imali slobodne ruke", kazao je Tomašević.

Na pitanje je li Bajakić u sukobu interesa kaže: "To pitajte njih. Mi smo pod početka najavili da ćemo birati nove članove uprave, mi smo izabrali nove članove bez da smo ih znali mi, da ih je znao netko od nas. To su ljudi koji su izabrani na natječaju. Mi smo donijeli odluke koje smo dužni donijeti s obzirom na mandat koji imamo", rekao je Tomašević. "Moj suprug i Bajakić se ne poznaju i nikada nisu surađivali", kazala je zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomašević je rekao i da se dr. Darko Richter povukao iz imenovanja za novog ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak zbog izjava iz prošlosti koje su danas objavljene. Tvrdi kako su te izjave bile preveliki teret. "Što se tiče Srebrnjaka, danas su postale poznate javnosti i meni nove izjave iz prošlosti doktora Richtera i on se, s obzirom na situaciju da je ovo postao uteg da bi mogao upravljati bolnicom, povukao iz postupka imenovanja ravnatelja. Isto tako, cijelo Upravno vijeće koje sam ja imenovao je, s obzirom na situaciju, podnijelo ostavke. Oni će ih javno komunicirati. U najkraćem mogućem roku ćemo imenovati novo Upravno vijeće koje će pokrenuti novi natječaj za ravnatelja", kazao je Tomašević i dodao da se to dogodilo zbog izjava koje su danas izašle u javnost.

Tko je vuk, a tko ovca?

Ante Samodol na svojoj je stranici jučer detaljno opisao što se događalo od dana imenovanja do dana smjene, a teško je optužio Možemo! i Tomaševića za kadroviranje i miješanje u poslovanje Holdinga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon imenovanja, dana 16. lipnja 2021., izvršena je primopredaja. Međutim, odmah nakon toga NO, Bajakić i Brenko (treći član Damir Topić je samo broj) u Gradu s TT održavaju 'tajne sastanke' s bankarima, pri čemu deklariraju i potrebe ZGH za kreditom. Nas kao Upravu nitko ne zove na te sastanke. To nam je bio prvi znak da stvari nisu onakve kakve je TT obećao prije nekoliko dana. Upozoravamo da članovi NO neovlašteno zastupaju ZGH", napisao je Samodol.

"Bajakić izjavljuje Vukoviću: ovdje sam ja vuk, a ti si ovca…da, da, ja sam vuk, a ti ovca! Vuković, inače staložen, burno reagira: sve si pobrkao, Bajakiću, ja se prezivam po vuku, a ne ti. Mislio sam da će ih istjerati van. Ostao sam bez teksta, zaista. Iskreno, nisam to očekivao od Bajakića, mislio sam da ga bolje poznajem", samo su dijelovi teksta u kojem je Samodol iznio svoju stranu priče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo