splitska 'groznica' / Samo moraju dostaviti molbu: Učenici ne moraju na nastavu dok im to roditelji opravdavaju

Image
Foto: RTL Danas

Ravnateljica splitskog Mioca kazala je da je škola do sada zaprimila 30-ak molbi učenika

8.1.2019.
14:00
RTL Danas
VOYO logo

Učenicima srednjih škola u Splitu koji su odsutni zbog zimovanja opravadavaju se izostanci. Ravnateljica Deana Bokšić, koja je na čelu splitskog Mioca, kazala je za Srednju.hr da je dogovoreno da roditelji djece koja odlaze na skijanje u prvom tjednu drugog polugodišta, prije odlaska na zimski odmor, dostave molbu razrednici/ku ili u učeničku referadu i da im ona bude odobrena. 

"Takvih smo molbi zaprimili 30-ak, što nije malo. Ako roditelji stoje iza izostanka svoje djece zbog odlaska na skijanje u aranžmanu agencije ili odlaska na zajednički obiteljski odmor, mi smo mišljenja da to nećemo sprječavati. Jasno nam je da su u tom terminu aranžmani jeftiniji i da je to financijski puno povoljnije. Ta će djeca trebati, po povratku, uložiti dodatni napor za svladati propušteno nastavno gradivo, što im neće biti lako", kazala je ravnateljica Bokšić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Produljeni ljetni i skraćeni zimski odmor nije donio ništa dobro'

Tvrdi da joj se okolnost produljenja ljetnih nauštrb zimskih praznika nimalo ne sviđa te priželjkuje da se takvo što nikada ne ponovi. Ne krije ni to da smatra da se Pravilnik o početku i završetku nastave i trajanju odmora zaobilazi.

"Smatram da produljeni ljetni odmor, a skraćeni zimski za naše učenike nije donio ništa dobro. Drugo polugodište uvijek traje dulje od prvoga. Ove godine je ta razlika u trajanju povećana i mislim da to nije dobro ni za učenike, ni za kolege profesore. Iskreno se nadam da se ova praksa neće ponoviti i da ćemo se i u našoj Splitsko-dalmatinskoj županiji ubuduće držati Pravilnika o početku i završetku nastave i trajanju odmora učenika srednjih škola koji ministrica donosi na proljeće za sljedeću školsku godinu", kazala je ravnateljica Bokšić za Srednju.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo