Takva je najslađa /

Samo hotelski gosti će moći dobiti kavu koju im je pripremio konobar: 'Dalje ćemo kako znamo, teško je'

Past će promet, a time postaju upitna i radna mjesta

28.11.2020.
14:30
VOYO logo

Koraljka je u hotelskom kafiću stalna gošća, ali ne na način na koji to nalažu nove mjere. Nema smještaj u hotelu - pa od sutra za nju nema ni kave, koja će joj nedostajati.

"Naročito kad je sunčano vrijeme, bilo gdje. Takva je situacija sad i morat ćemo opet pit doma kave i to je to i čekati bolja vremena", kazala je Koraljka Brnelić iz Rijeke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Past će promet, a time postaju upitna i radna mjesta. U jednom su se riječkom hotelu pobrinuli za radnike.

"Pa evo, angažirani će biti na neke poslove koji nisu u opisu posla. To su naprimjer farbanje soba, održavanje vanjskog okoliša i priprema samog kampa", kazao je Dalibor Maletić, direktor hrane i pića u Jadran hotelima Rijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
poruka premijera /

Plenković se obratio naciji uoči uvođenja strogih mjera: 'Uspjeh u borbi protiv koronavirusa je u rukama svakoga od nas'

Image
poruka premijera /

Plenković se obratio naciji uoči uvođenja strogih mjera: 'Uspjeh u borbi protiv koronavirusa je u rukama svakoga od nas'

U Hrvatskoj je sada ukupno 13.000 turista, a u 230 otvorenih hotela smjestilo ih se tri tisuće.  Radi i 31 kamp. 

"Mi to doživljavamo kao zaista priznanje svemu onome što su hotelski profesionalci, zaposlenici radili od početka pandemije, pa i tijekom ove sezone, kada smo u jednom danu imali i preko milijun gostiju i kada praktički  se nije se dogodio niti jedan slučaj zaraze hotelu", pojasnio je Veljko Ostojić, direktor Hrvatske udruge turizma.

Ali stvari će se od sutra ipak prilično promijeniti.

"Možemo usluživati goste kampa, pridržavanje mjera, unutra smo limitirani s brojem sjedećih mjesta, odvojili smo stolove i označili kako gosti mogu sjediti", izjavio je Marino Jurkota, konobar u kampu u Medulinu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tako da kako ćemo dalje ne znamo, jako teško. Našim gostima ćemo nuditi uslugu kave, a vanjskim ne možemo", ustvrdio je Elvis Drandić, voditelj hotela u Puli. 

Mnogima je tradicija popiti kavu ili večerati u hotelima i kampovima, ali morat će se zadovoljiti drugim načinima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako budu uzimali van kuće, kao take away. Znači ta varijanta ostaje", kazao je Aleks Živković, direktor kampa u Medulinu. 

Kava s najboljim pogledom  će pričekati. Ona kod kuće, poručuju gosti, neće biti tako slatka koliko god šećera stavili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo