IMAMO SNIMKU /

Helikopterom spašavali strance sa Sv. Ilije, pogledajte što su imali na nogama

Image

Stranci su bili bez vode, iscprljeni, a jedan od njih i ozlijeđen. Digli su helikopter

15.8.2024.
19:04
VOYO logo

Dan nakon što su pripadnici Hrvatske gosrske službe spašavanja imali akciju na Orebiću na padinama Svetog Ilije na Pelješcu zbog preminulog stranog planinara, danas su imali novu akciju zbog koje su digli i helikopter.

Naime, u 14.52 sati stiže im dojava da su četiri stranca na padinama Sv. Ilije i da je jedan ozlijeđeni. Iz HGSS-a su nam potvrdili da je jedna osoba ozlijedila skočni zlog na nozi, a još troje njih bilo je dehidrirano. Nisu imali vode i bili su iscrpljeni, a osoba s ozlijeđenom nogom nije se mogla kretati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Hgss Orebić

Zato su u ponoć morali dizati i helikopter te je stigla MORH-ova letjelica. Akcija spašavanja uspješno je završena , a iz HGSS.a su poslali molbu da svi dobro isplaniraju odlazak u prorodu, da ponesu dovoljno vode, zaštitu za sunce i pune baterije na mobitelima ako im je potrebna pomoć.

Image
Foto: Hgss Orebić

Podsjetimo, dan ranije skoro na istom mjestu , iznad sela Žukovac, preminuo je planinar, strani državljanin. Na dežurni telefon HGSS stanice Orebić stigla dojava Policijske postaje Ston o unesrećenoj osobi koja se nalazi u besvjesnom stanju, van planinarske staze na padinama Sv. Ilije, iznad sela Žukovac. U akciju je stiglo 11 članova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: HGSS Orebić

GSS stanice Orebić, članovi DVD Orebić, djelatnici HMP Orebić, te MUP - PP Ston. "Unatoč naporima svih sudionika, planinar, strani državljanin je na žalost preminuo”, objavio je HGSS – Stanica Orebić.

Pogledajte snimku spašavanja helikopterom na Sv. Iliji:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo