naškodila im menza / Sad je i službeno: Krumpir salata kriva za trovanje zagrebačkih policajaca

Image
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

Završen je nadzor i mikrobiološki brisevi iz objekta bili su OK, ali analiza uzorka krumpir salate 'pala' je na testu. Sanitarna inspekcija odobrila je rad kuhinje, ali restoran u Petrinjskoj 30 ipak neće biti otvoren jer je cijeli objekt predviđen za rekonstrukcijsku obnovu

3.3.2023.
18:52
Sanjin Strukić/Pixsell
VOYO logo

Policija je nedavno objavila kako se najmanje osam policajaca žalilo na tegobe nakon što su jeli hranu pripremljenu u jednom od restorana Policijske uprave zagrebačke.

"Nakon završenog nadzora i analiza, utvrđeno je da je mikrobiološka čistoća objekta, temeljena na analizi brisova predmeta, površine, pribora i ruku zaposlenika, zadovoljavajuća sukladno Pravilniku o učestalosti kontrole i normativima mikrobiološke čistoće u objektima pod sanitarnim nadzorom i Priloga I. Pravilnika, dok je analiza dostavljenog uzorka hrane (krumpir salata) pokazala da rezultati ispitivanja nisu sukladni preporučenim mikrobiološkim kriterijima Vodiča za mikrobiološke kriterije za hranu čija je provedba osigurana Zakonom o higijeni hrane i mikrobiološkim kriterijima za hranu", izvijestila je policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
tražili liječničku pomoć /

Zagrebački policajci proživjeli masovno trovanje hranom. Za sve je kriva krumpir salata

Image
tražili liječničku pomoć /

Zagrebački policajci proživjeli masovno trovanje hranom. Za sve je kriva krumpir salata

Sanitarna inspekcija je nakon obavljenog nadzora odobrila nastavak rada kuhinje.

"Međutim, obzirom da je objekt u Petrinjskoj 30 u predviđen za konstrukcijsku obnovu te je u tijeku preseljenje službi koje tamo posluju, Policijska uprava zagrebačka u ovom trenutku neće ponovo otvarati restoran na toj lokaciji već će djelatnike rasporediti na rad na drugim lokacijama, a opremu uskladištiti do ponovnog otvaranja nakon obnove", kažu iz policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz policije napominju kako je i dalje u tijeku nadzor cjelokupnog poslovanja segmenta ugostiteljstva u uslužnim poslovima Policijske zagrebačke te će se nakon završenog nadzora donijeti preporuke koje će biti implementirane radi unaprijeđena poslovnih procesa i kvaliteta usluge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo