Osam zagrebačkih policajcajaca otrovali su se hranom nakon što su jeli krumpir salatu u restoranu Policijske uprave u Nehajskoj ulici.
Troje ih je zatražilo liječničku pomoć, a odmah po saznanju, do daljnjega je obustavljen rad restorana, pripremljeni su uzorci hrane za analizu, a o događaju je obaviještena sanitarna inspekcija i Zavod za javno zdravstvo.
U postaju u Nehajskoj 7, hrana je distribuirana iz centralne kuhinje u Petrinjskoj ulici.
Poduzete su sve mjere radi utvrđivanja uzroka te nastavka pružanja usluge na siguran način.
Inače, sve namirnice Policijske uprave zagrebačke skladište se u suhom skladištu, u hladnjacima i škrinjama odvojene po alergenima i tipu namirnica, a sve u skladu s uvjetima čuvanja istaknutima na originalnim deklaracijama namirnica od strane proizvođača, te PU zagrebačka nema zabilježenih sličnih situacija u proteklom razdoblju.