SAČIĆ: / 'Počinju pljačke porušenih i napuštenih kuća u potresima'; Policija kaže kako nema nikakvih saznanja o tome

Image
Foto: PU koprivničko-križevačka

Policija nema nikakvih saznanja niti imaju ikakvih dojava da je noćas došlo do bilo kakvih pljački ili težih kaznenih djela

30.12.2020.
8:54
PU koprivničko-križevačka
VOYO logo

Kasno sinoć su se krenule širiti objave na društvenim mrežama o navodnim pljačkama porušenih i napuštenih kuća u potresima pogođenim područjima. Jednu takvu objavu na Facebook je postavio Željko Sačić, saborski zastupnik Hrvatskih suverenista.

"Dragi prijatelji, sad sam izvješten od hrvatskih heroja iz pogođenih sela Banovine.. Pojavio se (nažalost, očekivani) dodatni sigurnosni problem.. Naime, već su uočeni i od samoorganiziranih očajnih ljudi, registrirani GADOVI LOPOVSKI, LEŠINARI, PLJAČKAŠI.. koji koriste strašnu životnu situaciju i počinju pljačke po kućama, pod izlikom da su došli "pružati pomoć unesrećenima"... POLICIJO.. NA NOGE.. postavite punktove i bagru uhititi, onesposobiti..neutralizirati!!! Seoske straže su već postavljene", napisao je Sačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija nema saznanja o tome

"Policija nema nikakvih saznanja niti imaju ikakvih dojava da je noćas došlo do bilo kakvih pljački ili težih kaznenih djela. Na terenu je maksimalan broj policijskih službenika, sve se prati. Sinoć se po društvenim mrežama, sad već možemo reći, dezinformacija da su u tijeku pljačke. Ako se nešto dogodilo, nama nije prijavljeno. Toliko policije je na terenu da teško da ne bi saznali za takav događaj", rekli su za Index iz MUP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju o potresu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo