NA ZAHTJEV DORH-A I USKOK-A /

Sabor ponovno skinuo imunitet Tomislavu Sauchi

Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Arsen Bauk i Milorad Batinić tražili su da se glasovanje odgodi, a Bauk je naglasio da Hrvatski sabor nije poštanski sandučić koji samo proslijedi zahtjeve

21.4.2017.
14:34
Marko Lukunić/PIXSELL
VOYO logo

Bivšem SDP-ovcu Tomislavu Sauchi na zahtjev DORH-a, odnosno USKOK-a, Hrvatski sabor sa 66 glasa za, 25 protiv i 15 suzdržanih ponovno je skinuo imunitet kako bi se pokrenuo novi kazneni postupak protiv njega vezano uz slučaj Dnevnice.

Arsen Bauk iz SDP-a i Milorad Batinić iz HNS-a tražili su da se glasovanje odgodi do idućeg tjedna kako bi se prije toga na razini Klubova zastupnika pokušao postići dogovor o uspostavljanju nove prakse prema zahtjevima za skidanje imuniteta, kako od strane privatnih tužitelja tako i od DORH-a. No, to nije uvaženo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To ne tražimo da bismo nekome poslali poruku nego da dokažemo da Hrvatski sabor nije poštanski sandučić koji samo proslijedi zahtjeve", rekao je Bauk.

HDZ-ov Branko Bačić odgovorio je kako njegova stranka nema problema raspraviti je li dosadašnja praksa dobra ili nije, ali da bi o tome trebalo raspraviti u situaciji kad ne postoje zahtjev da se skida imunitet bilo kojem zastupniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Suglasan sam sa kolegom Božom Petrovim da o tome trebamo raspraviti na saborskom Predsjedništvu", rekao je Bačić. Sabor je odbio skinuti imunitet zastupniku Mladenu Madjeru (HSS) kojega je privatno, još 2013., tužio Josip Krajačić tereteći ga za dva kaznena djela – uvredu i prijetnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo