šest godina nakon / Sa suda u Zadru: Horvatinčić želi obeštetiti Talijane kojima je ubio roditelje

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Vijeće Županijskog suda u Zadru netom prije toga odlučivalo je o žalbama tužiteljstva i obrane na nepravomoćnu presudu Općinskog suda u Šibeniku

4.10.2016.
14:20
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

"Izražavam žaljenje i sućut obitelji. Napravit ću sve što je u mojoj moći da obeštetitimo djecu poginulih  i pokušavamo napraviti vansudski dogovor", kazao je u utorak Tomislav Horvatinčić (68) ispred zadarskog Županijskog suda te dodao da i sam teško psihički proživljava ovu šestu godinu od nesreće, pišu 24 sata.

Vijeće Županijskog suda u Zadru netom prije toga odlučivalo je o žalbama tužiteljstva i obrane na nepravomoćnu presudu Općinskog suda u Šibeniku kojom je zagrebački poduzetnik Tomislav Horvatinčić  osuđen na uvjetnu kaznu zatvora od 20 mjeseci uz rok kušnje od tri godine zbog izazivanja pomorske nesreće u kojoj je poginuo talijanski bračni par.  Odluka zadarskog Županijskog suda znat će se kroz mjesec dana.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slučaj Horvatinčić završio je u Zadru jer prema novom Zakonu o kaznenom postupku s početka godine, "bubanj" odlučuje koji će sud donijeti drugostupanjsku presudu u nekom kaznenom predmetu, a u ovom slučaju  predmet je  dodijeljen Županijskom sudu u Zadru.  

Horvatinčićev odvjetnik Veljko Miljević kazao je da je vjerojatno svima čudno što traže oslobađajuću presudu, ali da su je tražili i u prvostupanjskom postupku. Razlog tome je neubrojivost, odnosno privremena duševna poremećenost.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo